16.7 C
De Bilt

Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

Capelle aan den IJssel – Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik maken van een digitaliseringsvoucher. Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit.

Hiervoor hebben de gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zoetermeer en Schiedam bij de Provincie Zuid-Holland een aanvraag voor extra financiering gedaan, de zogenoemde MKB-deal. De lokale winkeliersverenigingen tekenden mee voor de aanvraag. Voor Capelle was dat de winkeliersvereniging De Koperwiek. Deze aanvraag is goedgekeurd door de Provincie.

Kleinere MKB-bedrijven

De digitaliseringsvoucher is een regeling om retail en horeca te stimuleren om te digitaliseren. Wethouder Economie van Capelle aan den IJssel Harriët Westerdijk onderschrijft het belang van digitalisering: ”Deze regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. Corona heeft laten zien dat digitalisering van groot belang is: het is ook een stap naar een succesvolle toekomst ná corona.”

De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming.

Aanvragen door ondernemers

Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid. Alle voorwaarden en een uitgebreidere toelichting plaatsen de deelnemende gemeenten tijdig op de eigen websites.

Digitaliseringsvoucher

De voucher komt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 met de duur van een jaar. Er zijn twee tranches van een half jaar. Na de eerste tranche, kunnen de criteria voor het tweede half jaar eventueel aangepast worden om beter aan de behoefte van de ondernemers te voldoen.

MRDH-bijdrage

Naast de aanvraag voor de financiering van de vouchers heeft de gemeente Den Haag mede namens Capelle aan den IJssel, Schiedam en Zoetermeer een aanvraag ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor een bijdrage in de kosten  op organisatorisch vlak, zoals de controle op de beoordeling van de aanvragen en de evaluatie door een extern uitvoeringsbureau. Ook deze aanvraag is toegekend. Hierdoor kan het door de gemeente beschikbaar gestelde  budget volledig ten goede komen aan de ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio