13.5 C
De Bilt

Dode na steekincident metro Capelsebrug

Rotterdam/Capelle aan den IJssel- Maandagochtend rond 10:00 heeft er op het perron bij metrostation Capelsebrug een dodelijk steekpartij plaatsgevonden. De hulpdiensten rukte groots uit. Ook het mobiel medisch team kwam met de helikopter ter plaatste. Ondanks de grootschalige hulpverlening is het slachtoffer ter plaatse overleden en ligt nog op het perron van spoor 2. De dader is gevlucht. De politie start een groot onderzoek

Groot onderzoek ingang gezet bij steekincident Capelsebrug

Het perron is afgezet met blauw plastic. De forensische opsporing doet ter plaatse onderzoek. Op het perron liggen meerdere persoonlijke spullen van de meneer. Met hulp van lampen worden een aantal delen van het perron nauwkeurig onderzocht. Ook hangen er camera’s op het perron deze zullen ook bekeken worden.

Veel mensen hebben de steekpartij gezien. Reizigers en getuigen worden opgevangen in een lijnbus van de RET bij het metrostation. Op de bus staat RET.

Foto: Mike spinhoven
Foto: @Mike spinhoven

Verdachte gevlucht richting ‘s-Gravenland

De politie zoekt nog naar de dader. Volgens een burgernetmelding wordt gezocht naar een 20-jarige man van 1.80 meter.  Hij is donker gekleed en draagt witte schoenen. Hij is gevlucht in de richting van de wijk ‘s-Gravenland. 

Incident op Capelsebrug zorgt voor hinder op spoor

Als gevolg van het incident is het perron afgesloten. Dit heeft gevolgen voor het metroverkeer. Metro’s richting Binnenhof, Nesselande en De Terp stoppen niet op Capelsebrug. Reizigers wordt geadviseerd door te rijden naar Schenkel of Slotlaan en vanaf daar terug te reizen naar Capelsebrug. als u moet reizen via Capelsebrug? Check dan de routeplanner en hou de website van de RET in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio