5 C
De Bilt

Dodenherdenking in gemeente Binnenmaas

Binnenmaas – De Nationale dodenherdenking op vrijdag 4 mei vindt bij de gemeente Binnenmaas plaats in de dorpen ’s-Gravendeel en Heinenoord.

‘s-Gravendeel

Burgemeester A.J. Borgdorff spreekt in de Nederlands Hervormde Kerk in ’s-Gravendeel, waar om 19.00 uur een bijeenkomst begint. Rond 19.45 uur start vanuit de kerk de stille tocht naar de oude begraafplaats aan de Kerkstraat. Daar wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen, waarna de kranslegging bij de oorlogsmonumenten plaatsvindt. Leerlingen van basisscholen De Schelf en De Bouwsteen werken mee aan het programma.

Heinenoord

Vrijdag 4 mei organiseert Oranjevereniging ‘Nederland en Oranje’ een herdenkingsplechtigheid bij het monument ‘Moeder’ aan de secundaire weg N217. Om 18.45 uur verzamelen belangstellenden zich in multifunctioneel gebouw De Tienvoet. Om 19.25 uur vertrekt de stoet. De stille tocht gaat via de Dorpsstraat en de Oud-Heinenoordseweg naar het monument ‘Moeder’. De voorzitter van Oranjevereniging ‘Nederland en Oranje’ en wethouder H.C.J. van Etten houden vervolgens een toespraak. Na het spelen van “The Last Post” zal 2 minuten stilte in acht worden genomen gevolgd door het hijsen van de vlag, het zingen van het Wilhelmus en de kranslegging. Na afloop  lopen belangstellenden gezamenlijk terug naar multifunctioneel gebouw De Tienvoet waar de gelegenheid is om een kopje koffie/thee te nuttigen. Op www.nederlandenoranje.nl is het gehele programma terug te vinden.

Vlaggen

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangt de Nederlandse vlag halfstok en zonder wimpel op het gemeentehuis en alle kerktorens in gemeente Binnenmaas. Om 20.00 uur worden op de herdenkingsplaatsen en in de naaste omgeving twee minuten stilte in acht genomen. De kerkklokken zullen om 20.00 uur dan ook niet luiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio