15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Doneerringen voor statiegeld in Capelle

Na vragen van Leefbaar Capelle zijn deze week de eerste doneerringen in Capelle geplaatst. In december vroeg raadslid Alain Molengraaf om een pilot te starten met deze ijzeren ringen die rondom prullenbakken worden geplaatst. In deze ring kunnen mensen hun flesjes en blikjes achterlaten. Er zijn in eerste instantie 10 doneerringen geplaatst, wanneer de pilot succesvol blijkt worden dit er meer.

Doneerringen

Door de plaatsing van de doneerringen belanden de flesjes en blikjes niet langer bij het afval of op straat, maar kan een ander die inleveren bij de supermarkt. De doneerring zorgt niet alleen voor minder zwerfafval, maar ook voor een extra zakcentje voor wie de blikjes en flesjes meeneemt. Leefbaar heeft zich hard gemaakt voor de plaatsing van de ringen. In een commissievergadering in december deed wethouder Geissler de toezegging over te gaan tot plaatsing van de ringen.

In Duitsland maken inmiddels meer dan honderd gemeenten gebruik van deze ringen. Ook in Nederland zijn er steeds meer gemeenten die de ringen plaatsen. Deze ringen voorzien de mensen die de flesjes inleveren van een extra zakcentje en zo worden meer flesjes gerecycled. Dat lijkt Leefbaar Capelle een win-winsituatie.

De 10 doneerringen zijn te vinden op de volgende plaatsen in Capelle:

  • Rondom Winkelcentrum de Koperwiek
  • In en rondom Winkelcentum de Terp
  • In het Schollebos (bij het Pannenkoekenhuis en de Skatebaan)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio