Één dode te betreuren gebouwbrand Sonderblomplaats Rotterdam

Rotterdam – Donderdagavond werd rond 21:00 uur brand geconstateerd in een flatgebouw aan de Sonderblomplaats in Rotterdam. Bij aankomst bleek al snel dat het om een ernstig incident ging waarbij één appartement in brand stond. Hierbij viel één dode te betreuren.

Vele hulpdiensten

Door de sterke rookontwikkeling was opschaling naar Grip 1 direct noodzakelijk. Uit één van de woningen is door de hulpdiensten een dodelijk slachtoffer aangetroffen. Hierna moesten bovenliggende etage’s ontruimd worden door de brandweer. De rook trok door het trappenhuis naar de bovenste verdiepingen.

dode
Foto: Brand Rotterdam – Fotograaf Jeffrey Groen – © Regio Online

Rook in trappenhuis

De brandweer moest vervolgens alle verdiepingen van het trappenhuis forceren om overtollige rook te laten ontsnappen. Ambulance personeel stond in grote aantallen klaar om eventuele gewonden direct te kunnen helpen.

Foto’s: Jeffrey Groen en Richard Luthart – © Regio Online

Meerdere gewonden en één dode

Rond 00.15 uur bleken er al zes slachtoffers behandeld te zijn voor verschijnselen van rookvergiftiging, waarvan er vier naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. Een eerder slachtoffer bleek er zeer slecht aan toe en moest gereanimeerd worden. Helaas mocht dit niet meer baten en is deze persoon ter plaatse overleden.


Evacuatie bewoners

Alle woningen van het flatgebouw zijn inmiddels geëvacueerd en werden met bussen naar een noodopvang vervoerd. Zij moeten de nacht elders doorbrengen. Onduidelijk is wanneer zij weer terug kunnen naar hun woningen.

Interview met Job Heijnen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img