17.7 C
De Bilt

Eerste Reizend LeerCircus strijkt neer in Hoek van Holland

Hoek van Holland – Het eerste Reizend LeerCircus van Stichting  Wijkcollectie wordt morgen officieel geopend. Op het Brinkplein in Hoek van Holland staat een bijzondere ‘open tent-creatie’ van kunstenaar Frans van der Horst. Hier vinden nog tot en met 21 april allerlei activiteiten plaats en zijn er kunstwerken, foto’s en gedichten te bewonderen, gemaakt door bewoners en kunstenaars uit De Hoek. Ook is er theater, muziek en debat. Iedereen is welkom!

Reizend LeerCircus

Tijdens de officiële opening, op 18 april vanaf 18.00 uur, worden o.a. Hoekse verhalen verteld door historisch genootschap De Hoekse Schatkist en deelt de eigenaar van Shoarma & Pizzeria Sabra heerlijke pizza’s uit. Als vertegenwoordiger van de jonge generatie vertelt Luca Diez over zijn ervaringen in De Hoek en zorgt de Eerste Hoekse Accordeonvereniging (EHAV) met twintig accordeonisten voor een muzikale noot. Dit alles past bij het totaalprogramma en de insteek van het Reizend LeerCircus om per wijk een gemeenschappelijk vraagstuk uit te diepen. In deze eerste editie draait het om de komst van nieuwe buren en het spanningsveld dat daarmee is gemoeid.

Nicole van Dijk, directeur van Stichting Wijkcollectie: “Of ze nu naast je wonen, in je straat of in het dorp: nieuwe buren kunnen zowel plezier als irritatie met zich meebrengen. Want je buren, die kies je niet zelf. Met het LeerCircus gaan we hier dieper op in, in allerlei vormen.”

En ook dit is er nog te doen

Op vrijdag 19 april kan het publiek in het LeerCircus kennismaken met de Hoekse kunstenaars tijdens een VerhalenCafé en een filmvertoning. Zo is de theatervoorstelling ‘Scenes uit Hoek van Holland’ op 20 en 21 april in het LeerCircus te zien. Ook is er op 20 april nog de workshop ‘bloemstuk maken voor je buren’ en de Hoekse speeddate op 21 april. Na Hoek van Holland trekt het Reizend LeerCircus verder naar andere Rotterdamse wijken, waaronder het Oude Noorden en Oosterflank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio