9.8 C
De Bilt

Ernstig ongeval met Tankwagen Jacques Dutilhweg Rotterdam

Rotterdam- Om 21:50 kwam er bij de meldkamer een melding binnen van ongeval op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. De melder gaf aan dat er een tankwagen van de weg was geschoten en op de zijkant zou liggen bij het benzinestation. Nadat dit bekend werd stuurde de meldkamer direct meerdere politie eenheden naar het incident. Ook werd de brandweer gealermeerd. Al snel werd er door de meldkamer opgeschaald naar Klein IBGS. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. Hoeveel slachtoffers er zijn is op dit moment niet bekend.

wat betekent IBGS?

IBGS staat voor Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen.
Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen is een van de vier kerntaken van de brandweer. Elke regio is in staat bepaalde incidenten met gevaarlijke stoffen te bestrijden, zoals een kleine lekkage van zoutzuur of een ongeval van een tankwagen met diesel.

Binnen het project IBGS onderscheidt de brandweer drie thema’s waar zij specialismen voor ontwikkelen:

  • Bronbestrijding om de risico’s van een incident met gevaarlijke stoffen voor mens en milieu te verkleinen en/ of weg te nemen.
  • Ontsmetten van mensen, dieren, infrastructuur en materieel.
  • Bepalen van het effectgebied zodat we de risico’s voor de bevolking beter kunnen bepalen.

Opschaling tot Grip 1

Bij dit incident is er door de meldkamer opgeschaald naar grote hulpverlening en grip 1. De meldkamer heeft veel verschillende hulpdiensten opgeroepen. Zo kwamen er brandweer eenheden vanuit de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid en Haaglanden. Ook werden er ambulances vanuit deze regio aangestuurd.

Parallelrijbaan a16 dicht

Door dit incident is de Parallelrijbaan van de A16 richting Rotterdam tussen Rotterdam-Centrum en Rotterdam-Kralingen afgesloten.

Bestuurder bevrijd uit Tankwagen

De chauffeur van de vrachtwagen is bevrijd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen en hoe hun toestand is.

In de tankwagen zit een alcoholachtige stof. Deze stof is brandbaar, maar op dit moment niet explosief. De tank lekt niet en er is geen gevaar voor de omgeving. Aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio

Oorzaak ongeval niet niet bekend.

Volgens de brandweer lijkt het erop dat de tankwagen vanaf de snelweg is doorgeschoten. De tankwagen heeft hierbij een personenauto geraakt en de personenauto is vervolgens in de sloot terecht gekomen. Dit is immers nog niet bevestigd door de verkeers ongevallen Analyse.

Update’s via de veiligheidsregio

dinsdag 12 maart 2019 – 2:32: Overleden persoon betreft een 21 jarige man uit Rotterdam.

dinsdag 12 maart 2019 – 2:28: Het bergen van de tankwagen gaat nog uren duren. De Jacques Dutilhweg zal nog enige tijd afgesloten blijven voor reparatiewerkzaamheden.

dinsdag 12 maart 2019 – 0:36: Chauffeur tankwagen is zwaargewond naar het ziekenhuis. 1 persoon overleden, identiteit van het slachtoffer nog onbekend.

dinsdag 12 maart 2019 – 0:23: De tankwagen wordt op dit moment geborgen met behulp van een kraan. Verwachting Dat dit nog enige tijd gaat duren.

maandag 11 maart 2019 – 23:09: De tank is intact en de inhoud is veilig. Als de bestuurder uit het voertuig is wordt de tankwagen geborgen.

maandag 11 maart 2019 – 23:07: De chauffeur van de tankwagen zit bekneld. Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer.

maandag 11 maart 2019 – 23:06: De tankwagen lijkt vanaf de snelweg te zijn doorgeschoten. Het voertuig heeft hierbij een personenauto geraakt. De auto is in een sloot terecht gekomen.

maandag 11 maart 2019 – 22:21: Meerdere brandweervoertuigen zijn onderweg naar de Jacques Dutilhweg voor een gekantelde tankwagen. Ook uit andere veiligheidsregio worden voertuigen aangestuurd.

Mocht er meer informatie bekend worden gemaakt word dit aangepast in het bericht of bij de updates geplaatst

@regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio