10.7 C
De Bilt

Eurovisie Songfestival Rotterdam een jaar verschoven

Rotterdam – De organisatie van het Eurovisie Songfestival liet in een Twitter bericht weten het evenement ‘Helaas tot 2021 te moeten uitstellen vanwege de Coronacrisis. Hoewel er de laatste weken diverse alternatieven zijn besproken, heeft de EBU (European Broadcasting Union) het besluit moeten nemen het live muziekspektakel te annuleren.

Hoe nu verder met Eurovisie Songfestival?

Opeens komen er natuurlijk ook een hoop vragen af op de organisatie, de geselecteerde artiesten van ieder land en de mensen die al een kaartje hebben gekocht. Voor de laatste categorie wordt bekeken of zij hun geld terug kunnen krijgen, of dat hun ticket ook volgend jaar geldig blijft. Hierover is voor nu nog geen duidelijkheid. Via e-mail worden de ticketbezitters op de hoogte gehouden.

Proberen om festival in 2021 wel in Rotterdam te houden

De wil is er om het festival ook volgend jaar in Rotterdam te organiseren. AVROTROS, NOS en NPO blijven in overleg met het EBU, om de inzet van de organisatie in Rotterdam te belonen. Nadat Duncan Laurence vorig jaar na decennia, de winst voor Nederland had binnengehaald ontstond er een strijd tussen steden voor het organiseren van het Eurovisie Songfestival. Rotterdam kwam daarbij uiteindelijk als winnaar uit de bus, waar het AHOY als locatie was verkozen.

Pal achter Jeangu Macrooy

De omroepen blijven wel achter de inzending van Jeangu Macrooy met zijn nummer Grow staan, voor als het festival volgende jaar wordt gehouden. Ook is er al overleg of ook alle overige landen de gekozen inzendingen en artiesten zullen behouden.

Economische gevolgen en gezondheid

Natuurlijk zal het met een jaar verschuiven van het Eurovisie Songfestival ook economische gevolgen hebben. Zowel voor de organisatie, de stad Rotterdam, diverse ondernemers zoals hotels en horeca en allerlei toeleveranciers. Toch gaat het gezondheidsbelang natuurlijk boven alles. Om nu uit heel Europa allerlei fans te ontvangen en in grote groepen bij elkaar te laten zijn is zeer onverstandig. Daarnaast is het door de maatregelen die al door andere landen zijn genomen, bijvoorbeeld met reizen, gewoonweg niet meer mogelijk.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio