12.3 C
De Bilt

Capelse gemeenteraad stelt extra budget voor starterslening beschikbaar

Capelle aan den IJssel – De gemeenteraad heeft aanvullend budget beschikbaar gesteld om nog meer starters te ondersteunen met een lening voor de aankoop van hun eerste woning. De lening, die sinds 1 januari 2022 aangevraagd kan worden, is bestemd voor kopers tussen de 18 en 35 jaar. De starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek. Door het succes ervan is het beschikbare budget bijna volledig opgebruikt, maar de vraag naar de starterslening blijft onveranderd groot. Om starters te kunnen blijven helpen is het budget nu aangevuld met 750.000 euro.

Aanvulling budget

De starterslening maakt het voor de jonge nieuwkomer op de woningkoopmarkt net iets gemakkelijker om een koopwoning te bemachtigen. Wethouder Wonen Sjoerd Geissler is blij dat het budget is aangevuld: “We hebben de aanvragen die zijn gedaan het afgelopen jaar geëvalueerd. Het blijkt overduidelijk dat met deze lening jong(ere) kopers meer kans maken op hun eerste koopwoning. Het geeft ook mensen tussen de 18 en 35 jaar die nu nog in een huurwoning zitten, een grotere kans om over te stappen op een koopwoning. Goed voor de doorstroming dus, zeker als het gaat om sociale huurwoningen. Dit mes snijdt dus aan twee kanten!”

Eerste woning

De starterslening is er niet alleen voor Capelse starters, maar ook voor oud-Capellenaren die graag weer in de gemeente willen komen wonen. Daarnaast kunnen ook mensen die werken in Capelle aan den IJssel in aanmerking komen voor de lening voor de aankoop van een woning in Capelle aan den IJssel. Voor iedereen geldt dat het om de aankoop van een eerste koopwoning moet gaan.

Maximaal leenbedrag € 35.000

Vanaf januari 2022 konden starters in de leeftijd van 18-35 jaar een aanvraag doen bij de gemeente Capelle aan den IJssel voor een starterslening. Per individu/stel is het minimale bedrag € 2.500,- en het maximale bedrag € 35.000. Het is geen gift, maar een hypothecaire lening die in een periode van 30 jaar moet zijn terugbetaald. Bij verkoop van de woning zal het geleende bedrag in één keer moeten worden afgelost. Na positieve toetsing door de gemeente kunnen starters hun lening aanvragen bij de SVn, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Informatie over de starterslening is ook te vinden op de Website van SVn: www.svn.nl/starterslening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio