2.2 C
De Bilt

Extra maatregelen om overlast werk aan tunnel Capelsebrug te beperken

Capelle aan den IJssel, 23 juli 2019 – De gemeente Capelle neemt extra maatregelen om de overlast voor voetgangers en fietsers die het werk aan het tunneltje bij Capelsebrug met zich meebrengt te beperken. Er worden drie busjes in de spits ingezet, er is een extra halte aan de route toegevoegd en verkeersregelaars adviseren mensen over de veiligste route richting metrostation Capelsebrug. Na 16.30 uur en in het weekend is één strook in het tunneltje vrij zodat voetgangers, eventueel met de fiets aan de hand, er doorheen kunnen.

Capelsebrug moet veilig bereikbaar blijven

Wethouder Marc Wilson licht de maatregelen toe: “Op de eerste dag dat het tunneltje gesloten werd kozen veel mensen ervoor om de Abraham van Rijckevorselweg over te steken. Soms met de fiets, ik heb zelfs mensen met een kinderwagen zien oversteken. Dat is echt levensgevaarlijk en absoluut niet toegestaan. Omdat de veiligheid van mensen het belangrijkste is hebben we extra maatregelen getroffen. We openen een deel van de tunnel ’s avonds en in het weekend, behalve van 5 t/m 9 augustus en zetten extra pendelbusjes en verkeersregelaars in. Daarmee verwachten we de overlast te beperken. Onderhoud is nodig, we rekenen op begrip van de Capellenaren.”

Steek de Abraham van Rijckevorselweg niet over

De wethouder roept mensen met klem op om de Abraham van Rijckevorselweg niet over te steken. “Dit is verboden en levensgevaarlijk. De politie zal niet aarzelen mensen op de bon te slingeren wanneer dit geconstateerd wordt. Maak gebruik van de gratis pendelbusjes of fiets een stukje om.” De wethouder verwacht dat de noodzakelijke werkzaamheden 23 augustus zijn afgerond.

Pendelbusjes en extra halte

De gemeente Capelle zet de komende vijf weken pendelbusjes in bij de tijdelijke afsluiting van de tunnel Capelsebrug onder de Abraham van Rijckevorselweg richting ’s-Gravenland. Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de tunnel van maandag 22 juli tot uiterlijk vrijdag 23 augustus in beide richtingen gesloten voor voetgangers en fietsers. Er rijden gratis pendelbusjes voor voetgangers van 6.00 tot 18.00 uur. ’s Avonds en in het weekend is een klein deel van het tunneltje geopend. De opstapplaatsen voor de pendelbussen zijn metrostation Capelseburg bij de halte van de nachtbus, de parkeerplaats bij Rijckehove en op de Haydenstraat bij de tunnel. Mindervalide personen, personen in rolstoelen en ook scootmobiels kunnen mee in de pendelbusjes.

Noodzakelijk groot onderhoud tunnel Capelsebrug

Wethouder Marc Wilson, verantwoordelijk voor de buitenruimte: “Sinds de bouw van de tunnel in 1993 voert de gemeente voor het eerst groot onderhoud uit aan de tunnel. De tunnel is op het oog een normale tunnel, maar met een zogenaamde klepconstructie. Dit voorkomt bij een eventuele overstroming van de Hollandsche IJssel extreme wateroverlast in de omgeving. Tijdens het onderhoud wordt de verharding in de tunnel vervangen en de betonvloer onderhouden. Met een nieuwe asfaltverharding en een waterdichte laag kan de tunnel weer 40 jaar mee”.

Omleiding

Fietsers kunnen ook omrijden. Daarvoor volgen zij de omleidingsroute van noord naar zuid via het fietspad richting Fascinatio, fietspad Barckalaan, fietspad Onackpad, oversteek Abram van Rijckevorselweg richting IJsselmondselaan (Rotterdam), IJsselmondselaan (Rotterdam), Damhertstraat (Rotterdam), fietspad Van Beethovenlaan, Brahmsstraat en de Schubertstraat. Deze route kost ongeveer 10 minuten extra reistijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio