10.6 C
De Bilt

Familie de Ruiter krijgt brandveiligheids informatiepakket

Woensdag 10 oktober werden Sander de Ruiter en zijn zoontje Niek op het gemeentehuis verrast toen zij aangifte kwamen doen van de geboorte van dochter en zusje Fenna. Niet alleen werden zij gefeliciteerd, ook kregen ze uit handen van brandweerman Rinus van Antwerpen een tasje met handige informatie over brandveiligheid. De maand oktober staat namelijk in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. En dit jaar staan jonge gezinnen centraal en hoe zij het beste de brandveiligheid in huis kunnen vergroten.

Informatiepakket

Elke gemeente in de regio heeft een aantal tasjes met informatie ontvangen. Ouders die tijdens de brandpreventieweken aangifte komen doen van hun pasgeboren kindje krijgen zo’n tasje mee. In het pakketje zitten onder andere een slabbetje, een kwartetspel, een woningchecklist en een boekje over eerste hulp bij brandwonden. Ook zit er een brief in het pakket met een uitnodiging voor een fotosessie met het gezin op de brandweerkazerne.

Brandveilige generatie

Het centrale thema is ‘Hé, doe de deur dicht!’. Met deze bewustwordingsactie wil de Nederlandse Brandwondenstichting, initiatiefnemer van de Nationale Brandpreventieweken, werken aan een brandveilige generatie. Kijk voor meer informatie op www.brandpreventieweek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio