15.8 C
De Bilt

Fashioncheque voor 2200 Capelse kinderen

Capelle aan den IJssel – Gezinnen die de energietoeslag 2022 ontvingen, krijgen van de gemeente een bon voor kleding en schoenen (Fashioncheque) voor elk kind tot en met 17 jaar. De waarde per cheque is €100. De bonnen worden half juli per post bezorgd.

Door de stijgende kosten voor boodschappen, kleding en energie is er in veel gezinnen minder geld voor nieuwe kleding voor de kinderen. Met de Fashioncheques maakt de gemeente een warm gebaar naar zo’n 2200 Capelse kinderen. Zij kunnen met deze bon, nog voordat het nieuwe schooljaar begint, shoppen voor nieuwe kleding en schoenen. De Fashioncheque is een eenmalige actie op initiatief van de Capelse gemeenteraad.

Winkelen in Capelle en Rotterdam

De cheque is te besteden bij enkele kleding- en schoenenwinkels in Capelle en Rotterdam en bij een aantal webwinkels. Deze staan in de brief die met de bonnen wordt meegestuurd. De gemeente vraagt hierin ouders ook om de cheque vooral te besteden bij Capelse winkels. #kooplokaal

Fashioncheque is één jaar geldig

De Fashioncheques zijn vanaf 14 juli te gebruiken. Dan wordt het bedrag van €100 op de bonnen geactiveerd. Op 13 juli 2024 vervalt het bedrag dat er dan nog op staat. De cheques kunnen niet ingewisseld worden voor contant geld of waardebonnen van de aangesloten winkels.

#warmcapelle

De gemeente Capelle wil iedereen met geldzorgen zo goed mogelijk helpen. Bijvoorbeeld met gratis hulp bij schulden en geldzorgen, informatie over (geld)potjes en nu ook een Fashioncheque. Het motto van al deze acties is #warmcapelle. Meer informatie staat op: www.capelleaandenijssel.nl/geldzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio