11.4 C
De Bilt

Feest bij Capelse buurtbus: 75.000ste reiziger en vrijwillige chauffeurs in het zonnetje gezet

Capelle aan den IJssel – Het was donderdag 22 december feest bij de Capelse buurtbus. Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Capelle aan den IJssel zette de 75.000ste passagier van de buurtbus in het zonnetje. Mevrouw Ying Kha kreeg uit handen van de wethouder een bloemetje en twee vrijkaartjes voor de buurtbus. Daarnaast was er een verrassing voor de 34 vrijwillige chauffeurs van de buurtbus. Zij krijgen een kerstkrans van de gemeente voor hun inzet. Wethouder Van Woudenberg overhandigde de eerste vier aan chauffeurs Ton Naumann, Piet Koolmees, Paul van Gink en Johan Willebrands.

Capelse buurtbus

De Capelse buurtbus rijdt sinds 2019 en telt inmiddels drie buslijnen. Die verbinden diverse wijken en buurten in Capelle en Kralingseveer met elkaar. Daarnaast zorgt de buurtbus voor een goede verbinding met het centrum van Capelle, winkelcentrum De Terp en het IJsselland Ziekenhuis. Ook doen de bussen een aantal OV-haltes aan, waaronder Capelsebrug en NS Station Schollevaar. Wethouder Rik van Woudenberg: “In 2022 hebben meer dan 75.000 passagiers van de buurtbus gebruikgemaakt. Dat zijn veel Capellenaren die dankzij de buurtbus op hun bestemming zijn gekomen. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat zoveel vrijwillige chauffeurs aan dit project meewerken. Die inzet verdient een bedankje.”

Buurtbuschauffeur Johan Willebrands krijgt een kerstkrans van wethouder Rik van Woudenberg
Buurtbuschauffeur Johan Willebrands krijgt een kerstkrans van wethouder Rik van Woudenberg – Foto: Frank de Roo

Chauffeurs gezocht

De buurtbus is een initiatief van de buurtbusvereniging Capelle en wordt mede mogelijk gemaakt door de RET, gemeente Capelle aan den IJssel, gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rijnmond (MRDH). De Buurtbusvereniging kan versterking van nieuwe vrijwillige chauffeurs goed gebruiken. Vrouwen en mannen tussen van 18 en 75 jaar, in het bezit van een rijbewijs, kunnen zich hiervoor aanmelden. Meer informatie staat op https://buurtbuscapelle.nl/vrijwilligers.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio