9.6 C
De Bilt

Feest Capelle Bruijst en CentrumXpeditie

Capelle aan den IJssel, 24 september – Ondanks de regen kwamen er toch een paar duizend bezoekers af op het stadsfeest ‘Capelle Bruijst’. Werden door het natte weer ’s middags nog een aantal activiteiten afgelast, ’s avonds was het feest met muziek van Milli Vanelli en andere artiesten op het grote podium. “Capelle laat weer eens zien dat we volop in beweging zijn. We slopen en bouwen met een doel; Capelle mooier, veiliger en levendiger maken. Een feestje met en voor elkaar hoort daar dan ook bij”, zei wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling). 

 Capelle Bruijst begon ’s ochtends met een officiële opening. Burgemeester Peter Oskam en de kinderburgemeester Ilias Oukbih openden samen de vernieuwde bibliotheek waar ook de Kunstuitleen Capelle en een nieuwe vestiging van Brownies en Downies zich bevinden. Daarna konden kinderen aan de slag met theater-, schilder- en illustratieworkshops. Nadat wethouder Dick van Sluis symbolisch een begin had gemaakt met de sloop van de Rabobank ging in het centrum ook de CentrumXpeditie van start. Capellenaren zich konden laten informeren over de ontwikkeling van het centrum van de stad. Ook in het Vuykpark ging het over bouwprojecten op de informatiemarkt. Avonds was het groot feest op de parkeerplaats achter het gemeentehuis waar live-bands en DJ’s optraden.

Opening Bibliotheek Foto © JanKok20180922-0364-scaled

Uitleggen wat je doet

“De veranderingen op het Stadsplein en in het centrum vallen natuurlijk het meeste op”, zegt Van Sluis,  “Maar ook op andere plekken in Capelle wordt gebouwd, gesloopt en verbouwd. Dan is het goed dat je de mensen af en toe goed bijpraat over alle veranderingen en uitlegt wat je doet, waarom je het doet en hoe het werk vordert.” Wethouder Harriët Westerdijk (Cultuur) keek met trots terug op Capelle Bruijst: “Overal in de stad was wat te doen. Muziek, theater, informatiebijeenkomsten, een hapje, een drankje en een dansje. Natuurlijk balen we van het slechte weer, maar niemand liet zich hierdoor uit het veld slaan en dat toont de betrokkenheid van Capelle. Het was feest voor alle Capellenaren waarbij de stad bruiste voor jong en oud. Samen wonen en leven we hier graag en maken we met elkaar de stad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio