9.3 C
De Bilt

Fietsen voor de Oekraïense vluchtelingen

De Fietsen van Ambacht schenkt in samenwerking met de gemeente 40 fietsen aan de Oekraïense vluchtelingen op het opvangschip in Hendrik-Ido-Ambacht. Vanochtend zijn de fietsen afgeleverd.

Jan Bosman, eigenaar van de Fietsen van Ambacht: “Ik draag graag mijn steentje bij om deze mensen, die uit een noodsituatie komen, te helpen”.  Hij geeft met dit gebaar gehoor aan de oproep van de gemeente en de VAO aan ondernemers om hulp te bieden aan de Oekraïense vluchtelingen. Bosman: “Ik zag de oproep en dacht ‘hoe fijn is het om als Fietsen van Ambacht deze mensen te helpen om mobieler te zijn’.

Bewegingsruimte Oekraïense vluchtelingen

De fietsen geven hen iets meer bewegingsruimte. Even weg van het schip, een stukje fietsen om te ontspannen, hun tijdelijke omgeving te verkennen en de gedachten te verzetten. Of een boodschap doen in het dorp, want het schip ligt niet dichtbij de winkels. Ik vind het ook een fijn idee dat de kinderen aan boord na de vakantie met de fiets naar school kunnen, net als de andere kinderen uit Ambacht”. Burgemeester Jan Heijkoop: “Een prima initiatief van de Fietsen van Ambacht. Hartelijk dank voor dit mooie gebaar!”.

Wilt u ook doneren?

Er komen steeds meer vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland. In Hendrik-Ido-Ambacht worden zo’n 180 vluchtelingen opgevangen op het schip dat aan de kade van het Citadelterrein ligt. Veel mensen willen spullen doneren voor Oekraïense vluchtelingen. Dat is hartverwarmend! De VAO heeft samen met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een inventarisatie gemaakt van benodigdheden. Wilt u ook een bijdrage leveren en heeft u spullen die u wilt doneren? Bekijk op www.ambachtwerkt.nl wat nodig is op de opvanglocatie. Heeft u vragen? Mail dan naar Oekraine@h-i-ambacht.nl of bel naar de Oekraïne-telefoon 06-38585766.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio