15 C
De Bilt

Fit en Beweegfonds heeft nog ruimte voor financiële ondersteuning

Capelle aan den IJssel – meedoen door sport en beweegfonds. In januari 2023 hebben de gemeente Capelle aan den IJssel en Sportief Capelle de handen ineen geslagen om Capellenaren van 60+ met een laag inkomen de kans te geven om met financiële steun lekker te (gaan) bewegen.

“Op dit moment zitten we al rond 20% van het totaalaantal wat we dit jaar kunnen helpen” zegt Denise de Looze, projectleider van het Fit en Beweegfonds 60+. “We hebben dus nog genoeg ruimte om nog meer mensen financieel te ondersteunen.”

Fit en beweegfonds

De eerste deelnemers zijn gestart met bewegen met behulp van het fonds. Zo is er een aantal begonnen bij diverse fitnesscentra. Een dame heeft een proefles yoga gedaan en besloot daarmee verder te gaan. Er zijn ook mensen lekker naar zwemactiviteiten gekomen. Eén van de deelnemers zegt: “Ik ben in de coronaperiode gestopt met bewegen en nu heb ik daar wel last van. Ik moest echt gaan bewegen, maar dat is vaak best duur. Door dit fonds kan ik toch gaan bewegen en ik ben echt dankbaar dat dit voor mij financieel ondersteund wordt!”

“Eén van de voorwaarden voor een bijdrage uit het beweegfonds is, dat een deelnemer in Capelle aan den IJssel woonachtig is, maar als hij of zij graag in Rotterdam of ergens anders wil bewegen, dan is dat ook goed.” aldus Denise. “We kunnen een beperkt aantal deelnemers helpen in 2023. Voor 2024 is dat aantal verdubbeld. Op dit moment hebben we nog voldoende ruimte voor meerdere mensen.” Deelnemers kunnen de financiële bijdrage aanvragen via een intermediair. Meer informatie en een lijst met alle intermediairs is te vinden op de website van Sportief Capelle, www.sportiefcapelle.nl .

Als de aanvraag is goedgekeurd, stuurt de intermediair de goedkeuring door naar Sportief Capelle. Een medewerker van Sportief Capelle zoekt samen met de deelnemer naar een geschikte en leuke beweegactiviteit en handelt de afhandeling van de bijdrage met de nieuwe sporter af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio