21.6 C
De Bilt

Gedenkplaten voormalige dorpshuis ‘De Coorndijk’ te Goudswaard overgedragen

Goudswaard – Maandag 16 april jl. heeft wethouder Gerard den Boer twee gedenkplaten, die sinds 1984 in het voormalige dorpshuis ‘De Coorndijk’ waren bevestigd, overgedragen gekregen van de heer Leo Hoogwerff van Gebr. Hoogwerff uit Strijen.

Naar dorpsvereniging

De wethouder overhandigde de platen vervolgens aan de heren Bas Schelling en Wim van Eijk van dorpsvereniging ‘De Coorndijk’. De beide platen krijgen een nieuwe plek in een muurtje aan de Nieuwstraat.

Dorpshuis van na de watersnoodramp

Het vorige week gesloopte dorpshuis, is na de watersnoodramp van 1953 gebouwd. De voormalige gemeente Goudswaard ontving een gift van het Italiaanse volk, door bemiddeling van het Italiaanse Rode Kruis. Lange tijd heeft het dorpshuis dienst gedaan als ontmoetingsplek voor de inwoners van Goudswaard.

Meer dan een wijkgebouw

“De Coorndijk” was niet alleen wijkgebouw waar diverse verenigingen uit Goudswaard een plek hadden, maar werd ook gebruikt als Groene Kruisgebouw, bibliotheek, JOP en  peuterspeelzaal. Op de plaats van het gesloopte gebouw worden het komende jaar woningen gebouwd.

Gedenkplaten blijven deel historie

Bij de opheffing van de gemeente Goudswaard en het ontstaan van de gemeente Korendijk in 1984 is door het gemeentebestuur van Goudswaard de gedenkplaten aangeboden met de tekst “Dat liefde, eensgezindheid, trouw heerse in dit dorpsgebouw en dat “De Coorndijk” moge zijn het tehuis voor oud en jong, groot en klein”. De gedenkplaten hebben vanaf dat moment een plek gehad in de hal van het dorpshuis en krijgen nu een nieuwe plek, om de historie te laten voortleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio