9.6 C
De Bilt

Geef je op voor de cursus gidsen IJsselmonde

IJsselmonde – IJsselmonde zoekt enthousiaste gidsen! Daarom start dit voorjaar de gidsencursus IJsselmonde, voor toekomstige vrijwilligers met een passie voor natuur en een aanstekelijk enthousiasme om te delen. Deze cursus wordt georganiseerd door Natuurvereniging IJsselmonde, Vereniging Carnisse Grienden en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Vanuit hun gezamenlijke ambitie om zoveel mogelijk bewoners op IJsselmonde kennis te laten maken met al het moois van de natuur om de hoek. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op zhl.nl/gidsencursus en meld je aan!

Prachtige natuur vlakbij

Voor natuurbeleving hoef je niet in de auto te stappen, zeker niet op IJsselmonde! Onder de rook van Rotterdam ligt een prachtige ketting van zoetwatergetijdengebieden, open polders en oude grienden. Er is daar niet alleen een oer-Hollands verhaal over (getijden)natuur te vertellen, het is ook een schitterend decor voor een unieke beleving.

De kracht van een verhaal

Een kleine groep vrijwillige gidsen zet zich al in om het unieke verhaal te vertellen. Maar met het groeiende aantal bewoners op IJsselmonde en de realisatie van een aantal nieuwe natuurgebieden, is deze groep klein. Te klein om passie voor de natuur en het landschap aan alle mensen mee te kunnen geven. Met deze cursus voor vrijwillige gidsen willen we de groep vergroten, nieuw gidstalent aanboren en nieuwe ambassadeurs van de natuur op IJsselmonde een podium geven.

Gidsen krijgen training

In zes bijeenkomsten krijg je de handvatten, kennis en een netwerk om als vrijwillige gids aan de slag te gaan. De cursus start op 15 april aanstaande.

Aanmelden

Woon je in regio IJsselmonde of omgeving? En vind je het leuk om anderen mee te nemen in de mooie natuurgebieden bij jouw in de buurt? Meld je dan aan via www.zhl.nl/gidsencursus. Hier vindt je ook de data, locaties en thema’s van de bijeenkomsten. We hebben een beperkt aantal plekken voor deze cursus die voor de cursisten gratis is. We vragen daarom ook naar een motivatie van de inschrijvers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio