16.6 C
De Bilt

Geen plaats voor kermis in Capelle

Capelle aan den IJssel – Stichting Capelse festiviteiten is zeer teleur gesteld in de Gemeente Capelle aan den IJssel. De gemeente heeft namelijk besloten dat de kermis dit jaar niet door kan gaan in verband met ruimtegebrek.

Bouwwerkzaamheden

Stichting Capelse festiviteiten voelt zich in de steek gelaten door de gemeente. Via een brief kregen zij ten gehore dat de koningskermis in april wegens bouwwerkzaamheden niet door kan gaan op parkeerplaatsen achter het gemeentehuis. Ondanks gesprekken met de vorige en huidige wethouder zijn ook de alternatieve locaties afgewezen. Dit houd in dat er voor het eerst in achttien jaar geen kermis is in Capelle aan den IJssel.

Late vergunning

De gemeente is elk jaar aan de late kant met de vergunning,dus wij dachten dat het ook dit jaar wel zou lukken om de vergunning te krijgen. In plaats van de vergunning kregen we vorige week de afwijzing op de mat.

Kermisexploitanten boos

Ook de kermisexploitanten zijn  boos, maar dan op de woordvoerder van de stichting. Hij had de tekeningen met standplaatsen al af en mondeling afgesproken met de exploitanten omdat het kort dag was. Er is voor de exploitanten geen alternatief meer . “Ze zijn boos, en terecht. Maar ik kan er niets aan doen.” aldus de woordvoerder.

Koningsdag

de stichting Capelse Festiviteiten organiseert ook andere activiteiten tijdens Koningsdag. “Wij hopen dat de vergunningen hiervoor wel rondkomen, want die hebben wij ook nog niet binnen”, aldus de stichting.

Kermis 2019

Of er in 2019 weer een kermis wordt georganiseerd hangt af van gesprekken met de gemeente. De stichting  is voorlopig erg teleurgesteld hoe er met hun is omgegaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio