2.2 C
De Bilt

Geen saaie zomer voor Capelse kinderen

Capelle aan den IJssel – Wethouder Dick van Sluis (onderwijs) reikte samen met kinderwethouder Lila Evergroen de eerste BSN-brochure en het Jeugdvakantiepaspoort uit aan leerlingen van groepen 7 en 8 van de Montessorischool Capelle. De boekjes bevatten informatie over allerlei activiteiten die Capelse kinderen deze zomer en komend schooljaar kunnen doen.

 

Wethouder Van Sluis: “Ik weet zeker dat het moeilijk kiezen wordt, want er staan een heleboel leuke dingen in het BSN-boekje. Zwemmen, rugby, theater, knutselen, buiten spelen, schaken of korfbal en dan heb ik niet eens alles genoemd. Jullie hoeven je deze zomer echt niet te vervelen. Sterker nog: ik denk dat het een onvergetelijke zomer wordt, waarin je allerlei nieuwe dingen ontdekt. Je kunt alleen gaan, maar nog leuker is om met vrienden en klasgenoten te gaan!” Via Brede School Netwerken kunnen kinderen deze zomer en het komend schooljaar activiteiten uitproberen zonder een lidmaatschap of lange cursus.

Ook het Jeugdvakantiepaspoort werd uitgereikt. Dat is geldig van 14 juli tot en met 26 augustus. Kinderen kunnen zeven geheime bestemmingen ontdekken via www.jeugdvakantiepaspoort.nl. Bij een bezoekje aan een bestemming krijgen de kinderen een stempel in hun paspoort. Bij tien stempels kunnen kinderen maximaal twee waardebonnen van €2,50 per stuk kopen voor een superbestemming. Dit jaar zijn dat Diergaarde Blijdorp, Magic Circus of Euroscoop Schiedam. Van Sluis: “Met een paspoort kun je op reis. En dat geldt net zo goed voor het Jeugdvakantiepaspoort. Je gaat letterlijk op reis door onze regio en kunt dan fantastische uitstapjes maken. Dan ben je toch op reis, terwijl je misschien niet op vakantie gaat. En ga je wel op vakantie, dan blijft er vast tijd over voor een uitstapje uit het Jeugdvakantiepaspoort.”

BSN

De Brede School Netwerken (BSN) is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, zoals scholen, activiteitenaanbieders, naschoolse opvangorganisaties en (welzijns-) accommodaties in de Capelse wijken. De BSN wil kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar extra kansen bieden door leuke en leerzame activiteiten te organiseren en gezond bewegen te stimuleren. De brochure is gratis en wordt jaarlijks uitgedeeld aan alle basisscholen in Capelle. Ook is de brochure te downloaden van http://www.schoolbreedcapelle.nl/. Op deze website staan naast de extra activiteiten in de brochure, de standaard activiteiten die op Capelse basisscholen worden aangeboden.

Jeugdvakantiepaspoort

Met het Jeugdvakantiepaspoort kunnen de kinderen in de zomervakantie gratis of met flinke korting naar maar liefst 142 bestemmingen in Rotterdam en de regio. Bijvoorbeeld kinderboerderijen, zwembaden, speeltuinen, musea en attracties. Met name voor kinderen die niet of maar kort op reis gaan in de vakantie, biedt het paspoort allerlei leuke doe-dingen in de buurt. Het Jeugdvakantiepaspoort is ook voor 4,50 te koop bij de balie van Publiekszaken in het Capelse gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio