Geluk zit in een persoonlijk gebaar

Schiedam -Geluk zit in een persoonlijk gebaar. Van 30 september tot en met 7 oktober organiseert de gemeente Schiedam in samenwerking met welzijnspartners uit de stad weer de Week van het Geluk. Wethouder Patricia van Aaken ging langs bij een van de activiteiten. De initiatiefnemers van Creatief Ontmoeten op het Dr. Willem Dreesplein lieten haar zien hoe zij met hun creatieve activiteiten buurtgenoten helpen om contact te maken en zo eenzaamheid tegengaan.

Geluk

Van Aaken: “Samen iets doen schept een band en dan kun je ook contact maken. Geluk zit in een persoonlijk gebaar”. In de Week van het Geluk zijn er extra activiteiten om te laten zien dat er in de stad veel plekken zijn waar je mensen kunt ontmoeten.

persoonlijk gebaar

Meer dan de helft van de Schiedammers voelt zich eenzaam. Iets samen doen kan helpen. Er zijn in Schiedam veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en iets te doen met buurtgenoten. Samen iets doen kan gaan om een kopje koffie of thee met buurtgenoten, een taalles, schilderen, sporten of zingen in een koor. De ontmoetingsplekken bieden behalve activiteiten ook ruimte, tijd, aandacht en soms een steuntje in de rug.

Alle informatie over de activiteiten in de stad, ook in de Week van het Geluk, zijn te vinden op de website www.schiedammersmakengeluk.nl. In de buurthuizen zijn ook flyers te vinden over wat er in de buurt te doen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img