1.7 C
De Bilt

Gemeente Barendrecht zoekt marktpartijen voor gebiedsontwikkeling Vrouwenpolder

De gemeente Barendrecht is de openbare aanbesteding gestart voor de ontwikkeling van Vrouwenpolder fase 4, de laatste fase van deze gebiedsontwikkeling. Op deze locatie aan de rand van Barendrecht, tussen Rotterdam en Dordrecht, is ruimte voor circa 120 woningen. Ontwikkelaars krijgen de kans om met een invulling te komen voor het ontwerp en de ontwikkeling van dit gebied met verschillende soorten nieuwbouw woningen.

Vrouwenpolder in Barendrecht

De wijk Vrouwenpolder is een relatief jonge woonwijk waarbij alle voorzieningen in de directe nabijheid te vinden zijn, zoals basisschool het Hof van Maxima en voortgezet onderwijs (Dalton en Calvijn). Het recreatiegebied de Zuidpolder is te vinden op 5 tot 10 minuten loopafstand en ook het centrum van Barendrecht en uitvalswegen zijn snel te bereiken. Het is een rustige locatie, van waaruit steden als Rotterdam en Dordrecht zeer goed bereikbaar zijn, zowel met auto, OV als fiets. De Kop van Zuid bevindt zich op nog geen 30 minuten fietsen.

Verkoop aan marktpartij met slagkracht

Voor de ontwikkeling van Vrouwenpolder fase 4 zoekt de gemeente een marktpartij, of consortium van partijen, met slagkracht. Een partij die de bouwrijpe grond van de gemeente koopt en met de ontwikkeling een impuls geeft aan de reeds ontwikkelde deelgebieden en de omgeving. De locatie heeft ruimte voor circa 120 woningen, met middenbouw tot 4 à 5 lagen, waarbij betaalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit van de openbare ruimte voorop staat. De voorkeur gaat uit naar een mix tussen grondgebonden woningen en appartementen, waarbij de focus komt op het aantrekken van jonge doelgroepen en starters op de woningmarkt.

Verkoopprocedure

Fakton Consultancy begeleidt, namens de gemeente Barendrecht, deze openbare verkoopprocedure met een voorselectie. Partijen die interesse hebben om op de prachtige locatie te ontwikkelen en verbinden met de bestaande wijk, worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze opgave. Dit kan tot uiterlijk donderdag 20 oktober 2022 via vrouwenpolder4@fakton.com. Na aanmelding stuurt Fakton Consultancy de procesbrief, algemene voorwaarden en overige relevante documentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio