17.6 C
De Bilt

Gemeente Capelle sluit woning Purmerhoek na schietpartij

Capelle aan den IJssel – Loco-burgemeester Ans Hartnagel van Capelle aan den IJssel heeft vanmiddag de woning aan de Purmerhoek gesloten waar gisteravond een schietpartij plaatsvond.

Spoedsluiting bij Purmerhoek

Met de spoedsluiting wil de loco-burgmeester de rust in de wijk en het flatgebouw snel terug brengen. Van bezorgdheid over de veiligheid in en rond het flatgebouw aan de Purmerhoek bleek vanochtend sprake tijdens het spreekuur van de stadsmarinier en de wijkagent. Enige tientallen bewoners meldden zich tijdens het spreekuur en spraken hun gevoelens van ongerustheid uit. Voor loco-burgemeester Hartnagel was dat het signaal om tot de spoedsluiting over te gaan.

Purmerhoek geschrokken door schietpartij

Bij een schietpartij donderdagavond rond 22.00 uur raakten twee personen gewond die naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie heeft drie mannen en een vrouw aangehouden en een vuurwapen aangetroffen in de woning. De politie doet nog steeds onderzoek en is nog op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen, eventueel anoniem, zich melden bij de politie of wijkagent.

Angst voelbaar bij bewoners

Dat de schietpartij voor de nodige angst heeft gezorgd blijkt wel uit het genomen besluit van de loco-burgemeester. Bewoners die getuigen zijn geweest zijn bijna allemaal gehoord door de politie, maar wellicht zijn er nog getuigen die uit angst nog niet naar voren zijn getreden. Vandaar dat de politie ook oproept dan gebruik te maken van de mogelijkheid om anoniem te tippen. Dit kan het onderzoek verder helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio