2.8 C
De Bilt

Gemeente Capelle zoekt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en initiatieven voor landelijke prijzen

De gemeente Capelle aan den IJssel doet ook dit jaar mee aan de landelijke ‘Meer dan Handen’-prijzen voor vrijwilligers. Capellenaren kunnen daarvoor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en initiatieven aanmelden. Uit alle aanmeldingen kiest de gemeente één vrijwilliger en drie organisaties of initiatieven die worden voorgedragen bij de landelijke verkiezing. Aanmelden kan tot en met zondag 18 november via www.capelleaandenijssel.nl/vrijwilligersprijs.

Wethouder Marc Wilson (vrijwilligersbeleid): “De afgelopen maanden heb ik al veel enthousiaste vrijwilligers mogen ontmoeten in Capelle. Ik ben trots op hen. Naast waardering en ondersteuning is het mooi om vrijwilligers en organisaties nog eens extra in het zonnetje te zetten. Hiervoor vraag ik dan ook de hulp van alle Capellenaren. Ken je een Capelse vrijwilliger, organisatie of initiatief die in aanmerking moet komen voor de landelijke prijs? Meld hen dan aan via de website van de gemeente Capelle. In december maken we bekend wie door de gemeente wordt voorgedragen voor de landelijke prijs. Zij winnen ook een training bij het recentelijk geopende kenniscentrum voor vrijwilligers van stichting Welzijn Capelle.”

De landelijke ‘Meer dan handen’ prijzen

De ‘Meer dan Handen’-prijzen worden dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee zetten deze organisaties inspirerende voorbeelden in het zonnetje en uiten zij waardering voor vrijwilligers. Vanuit de landelijke vrijwilligersprijzen maken organisaties en initiatieven uit heel Nederland kans op 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs). De beste vrijwilliger maakt kans op een reischeque t.w.v. € 1000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). Via de landelijke website kunnen Capellenaren in januari hun stem uitbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio