22.7 C
De Bilt

Gevel 3 panden 1e Middellandstraat Rotterdam op instorten

Rotterdam – Vanmorgen werd een bewoner aan de 1e Middellandstraat opgeschrikt door een harde knal in zijn woning. Er werd een mogelijke explosie vermoed en 112 gebeld. Bij aankomst konden de toegesnelde hulpdiensten geen schade door een explosie constateren, maar wel gevaarlijke schade aan de gevel van 3 panden, die op dit moment gerenoveerd worden.

Gevel panden 1e Middellandstraat staat op instorten

Bij 3 panden bleek de gevel instabiel geworden en niet meer goed aan het gebouw bevestigd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou dezel op instorten staan. De 12 bewoners van de panden moesten hun woningen verlaten. Er is opvang voor hen geregeld.

Oorzaak nog erg onduidelijk

Naar de oorzaak wordt nog in het duister getast. Wel is een team van Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente aanwezig om de constructie van de panden te controleren. Morgen zal er met de aannemer van de renovatie een plan gemaakt worden om de gevel weer aan het gebouw vast te zetten.

Weg afgesloten

Door het instortingsgevaar gevaar is besloten de 1 Middellandstraat ter hoogte van nummer 79 af te sluiten voor al het verkeer, inclusief al het tramverkeer. De lijnen die gebruik maken van deze route worden omgeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio