11.5 C
De Bilt

Gratis compost afhalen in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Capellenaren kunnen vanaf morgen t/m zaterdag 24 maart gratis compost afhalen bij de Milieustraat aan de Groenedijk 12. De gemeente Capelle aan den IJssel bedankt hiermee inwoners voor alle inspanningen om groenten-, fruit- en tuinafval gescheiden in te zamelen. De milieuvriendelijke compost zit schoon verpakt in zakken waarvan iedere bewoner er twee mag komen ophalen.

Compost

Wethouder Jean-Paul Meuldijk was op vrijdag al druk bezig op de gemeentewerf en deelde alvast een paar zakken uit: “Compost wordt gemaakt van het GFT- en groenafval dat Irado in Capelle inzamelt. Doordat het apart wordt ingezameld en tot compost wordt gemaakt hoeft er minder afval te worden verbrand en kan het als compost opnieuw worden gebruikt.“

 

Geschikt voor in de tuin

Zaterdag 17 maart is de 12e Landelijke Compostdag. Compost is een geschikte bodemverbeteraar voor de tuin. Planten halen voeding uit compost dat de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier stimuleert. Compost verbetert ook de structuur van de bodem en zorgt voor een goede waterhuishouding wat weer  bijdraagt aan een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

 

De gemeente Capelle deelt de zakken compost uit van zaterdag 17 t/m zaterdag 24 maart. Op de zaterdagen is de Milieustraat geopend van 10 tot 16.00 uur, van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. De Milieustraat bevindt zich aan de Groenedijk 12.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio