11.4 C
De Bilt

Gratis lunch op basisschool Pieter Bas

Capelle aan den IJssel – Leraren van basisschool Pieter Bas was al langer opgevallen dat niet ieder kind thuis ontbijt of een lunchpakketje meekrijgt naar school. Het is natuurlijk moeilijk om de les goed te volgen met een rammelende maag. Daarom krijgen leerlingen van de Pieter Bas vanaf 7 november twee keer per week een gratis lunch op school.

De kosten voor levensonderhoud zijn hoger geworden. Bijna iedereen merkt het in zijn portemonnee. Deze gratis lunches zijn wat extra financiële hulp voor ouders en verzorgers, maar vooral belangrijk voor de kinderen.

Basisschool Pieter Bas

Basisschool Pieter Bas, Zadkine Start College en Welzijn Capelle werken samen bij de lunches op de Pieter Bas. Leerlingen van het Zadkine Startcollege verzorgen twee keer per week de schoollunch. Zo doen ze tegelijk praktijkervaring op. Als het project goed verloopt, wordt dit uitgebreid.

Wil je helpen?

Basisschool Pieter Bas zou graag elke schooldag een gratis lunch willen aanbieden. Ook Kindcentrum Ontdekrijk wil op termijn graag een ontbijt aanbieden aan hun leerlingen. De twee basisscholen zijn nu op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen helpen. Dat houdt in:  inkopen doen, het ontbijt klaarzetten en opruimen, en kinderen helpen bij het smeren van hun boterhammen. Opgeven om te helpen kan via swto@welzijncapelle.nu.

De lunches op basisschool Pieter Bas worden gesubsidieerd door het Denk & Doe mee!-fonds.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio