6.5 C
De Bilt

Gratis met de ParkShuttle reizen voor Capelse AOW’ers vanaf 1 december

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle met een AOW-uitkering mogen sinds 1 december gratis gebruik maken van de ParkShuttle tussen metrostation Kralingse Zoom en bedrijvenpark Rivium. Met deze toevoeging reizen AOW’ers gratis met alle vervoerders (behalve de NS) in Capelle en met de RET in de hele Rotterdamse regio.

AOW’ers uit Capelle aan den IJssel kunnen al sinds 2009 gratis gebruik maken van de metro- en buslijnen van de RET. Bus 383 van Arriva is begin 2023  toegevoegd. Vanaf 1 december kunnen AOW’ers ook gratis reizen met de Parkshuttle, de automatische bus tussen metro Kralingse Zoom en Rivium. Connexxion, die deze buslijn verzorgt, en de gemeente Capelle aan den IJssel hebben hierover afspraken gemaakt.

Langer mobiel en actief

Wethouder Rik van Woudenberg is blij dat ouderen nu ook gratis met de shuttle van en naar Rivium kunnen reizen. “Het Rivium wordt in de toekomst steeds meer een bruisende woonwijk met horeca, winkels en bedrijven. Door gratis OV voor mensen met een AOW-uitkering stimuleert de gemeente ouderen om vaker de bus, tram of metro nemen. Zodat ze langer mobiel en actief blijven.”

ParkShuttle

Sinds begin dit jaar rijdt de vernieuwde ParkShuttle tussen metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam en bedrijvenpark Rivium in Capelle a/d IJssel. Bij de start in 1999 was dit Nederlands eerste autonome voertuig; de elektrische shuttle zonder chauffeur vervoert dagelijks 1.850 passagiers.

In- en uitchecken

Om gratis te reizen met de ParkShuttle moeten AOW’ers uit Capelle het Vrij Reizen-abonnement van de RET op hun OV-chipkaart hebben staan. Hoewel het reizen met de  ParkShuttle gratis is, moeten reizigers wel in- en uitchecken. Dit kan bij de palen op de haltes bij de Shuttle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio