14.7 C
De Bilt

Een groene haring rijker in de Broekpolder in Vlaardingen

Een bomenrij én een landmark in één; vandaag is met de onthulling van een informatiebord ‘De Groene Haring’ officieel welkom geheten in Vlaardingen. De haring is een bomengroep in de vorm van een omhoog springende haring. De 51 Italiaanse populieren en drie Kaukasische vleugelnoten geven de rand van de Broekpolder (ter hoogte van de Waterpoort) zo een extra Vlaardings tintje groen.

De vorm van de bomen is vanaf de grond alleen herkenbaar door het informatiebord dat er naast gezet is. De bedoeling is dat de haring de komende jaren steeds duidelijker zichtbaar wordt vanuit de lucht.

Groene Haring mooie bijdrage aan 750 jaar Vlaardingen

Wethouder Lianne van Kalken vertelt: “Dit jaar is het 750 jaar geleden dat Vlaardingen stadsrechten kreeg van graaf Floris de Vijfde. Ter gelegenheid van dat jubileum zijn er dit feestjaar volop activiteiten in onze stad. De Groene Haring is een bijdrage van de gemeente in het kader van dit feestjaar.”

Rijkswaterstaat

De bomen kreeg Vlaardingen van Rijkswaterstaat (RWS). Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding moesten helaas bomen verwijderd worden. RWS compenseert iedere verwijderde boom. voor een deel gebeurt dit in het projectgebied, maar een ander deel van de bomen worden elders in de regio geplant. Zo ook de bomen voor deze nieuwe haring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio