5.2 C
De Bilt

Groenzoom Lansingerland gesloten voor publiek op 16 augustus 2020

Lansingerland – Op zondag 16 augustus a.s. organiseert Wieler Promotie Rotterdam (WPR) in recreatiegebied De Groenzoom voor een beperkt aantal lopers een Summer Edition van de Lansingerland Run in Berkel en Rodenrijs. Deelnemers kunnen zich alleen vooraf inschrijven voor het evenement. De organisatie van de Lansingerland Run hoopt met deze Summer Edition sporters deze zomer tegemoet te komen met een kleinschalig evenement in de buitenruimte.

“Sporten is juist nu belangrijk”

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Juist in deze tijd is het belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen en sporten draagt hier aan bij. De organisatie heeft in een plan omschreven op welke wijze de maatregelen worden nageleefd, zoals een triage en een temperatuurmeting voorafgaand aan de run. Zo houden we veilig voor iedereen. “

Afstand houden

De organisatie neemt uitgebreide maatregelen om het hardloopevenement in De Groenzoom veilig te laten verlopen. Zo is er sprake van een veiligheidsplan waarin ook extra COVID-19 maatregelen zijn opgenomen. Bij de inschrijving koopt men een startbewijs voor de ochtend (tussen 10:00 en 13:30 uur) of de middag (13:30 -16:30 uur).

Triage vanwege hoge temperaturen

Om het hardloopevenement veilig te laten verlopen wordt bij de start een triage ingezet waarbij ook de temperatuur van de deelnemers wordt gemeten. De lopers starten in shifts en hebben een tijd waarop ze starten zodat er voldoende spreiding is van het aantal lopers over de afstand van 5 of 10 km.

Groenzoom gesloten voor publiek

In verband met de extra maatregelen is er geen ruimte voor publiek in De Groenzoom op zondag 16 augustus 2020. Recreanten kunnen om veiligheidsredenen het gebied tussen 10.00 en 16.00 uur niet in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio