Grote brand in grote tank Shell Rotterdam

Rotterdam- Om half 3 kreeg de meldkamer van de brandweer een melding van een automatisch brandalarm in de Shell op de Vondelingenweg te Rotterdam. Nadat de meldkamer verdere informatie kreeg van de Shell bleek het te gaan om een Brand in een grote tank waar brandstof in wordt opgeslagen.

Nadat de eerste brandweerauto ter plaatse was is er direct opgeschaald naar middelbrand. Om 14:40 is er opgeschaald naar een grote industriebrand. Bij een opschaling van Grote industriebrand worden er meerdere schuimblusvoertuigen van de brandweer gealarmeerd.

Wat betekent Grip 1?

Grip 1 word alleen afgegeven bij grote incidenten denk dan aan grote branden of aan grote verkeersongelukken. Grip staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijding Procedure. Bij een Grip 1 uitgifte komen alle betrokken hulpdiensten ter plaatste ( Havenmeester, Brandweer,Politie,Gemeente,Ambulance,Meldkamer en de Veiligheidsregio Roterdam-Rijnmond) Deze betrokken hulpdiensten en instanties gaan samen kijken of het nodig is om een Nl-alert te gebruiken en of er in de buurt maatregelen nodig zijn, om de omwonden te helpen of te evacueren.

Hieronder vind u alle updates over de grote brand bij Shell

Update: 14:53

De brandweer is met veel personeel en materialen ter plaatse. Inmiddels is er opgeschaald naar een Grip 1 en word dit incident regionaal bestuurt. Het treinverkeer in het industriegebied is gesloten i.v.m. de brand bij de shell.

Update 14:55

Er zijn meerdere ambulances opgeroepen naar dit incident. Of dit uit voorzorg is of omdat er slachtoffers zijn is op dit moment niet bekend.

Update: 15:00 

De brandweer adviseert de mensen die last hebben van de rook die vrijkomt bij het bestrijden van de brand om Ramen en deuren dicht te houden.

Update: 15:10

In het havengebied werken alle terminals en andere bedrijven nog. deze hebben tot nu toe geen last van de grote brand bij de shell.

Update: 15:12

Hulpdiensten hebben overwogen om een NL-Alert in te schakelen, dit is immers niet meer nodig, er is geen spraken meer van hevige rookontwikkeling.

Update 15:14

Het treinverkeer in het industriegebied is weer vrijgegeven.

Update: 15:24

Uit voorzorg en door de ernst van de brand waren veel brandweervoertuigen ter plaatste, de meeste zijn inmiddels al weer onderweg naar hun kazerne.

Update: 15:32 

Betrof Brand in lege tank waarin nog restproducten zaten.

Update: 16:00

De tank is op 2 december beschadigd geraakt tijdens het verpompen van een stof, De brand is ontstaan door sloopwerkzaamheden.

Update: 16:07

Brand is uit, hulpdiensten zijn aan het inpakken. DCMR en Zeehavenpolitie gaan onderzoek instellen naar de oorzaak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio