10.1 C
De Bilt

Grote brand in hooischuur Klinkerlandseweg Herkingen

Herkingen- Woensdag ochtend 24 april kwam er rond 11:45 een melding binnen van een gebouwbrand aan de klinkerlandseweg in Herkingen. Nadat de meldkamer meer informatie vroeg bleek er een hooischuur in de brand te staan. Hierdoor schaalde de meldkamer direct op naar middel brand.Nadat de eerste brandweereenheden ter plaatse waren bleek het om een schuur te gaan van 40 bij 30 meter. Door de omvang van de brand heeft de brandweer verder opgeschaald.

Brandweer krijgt hulp van andere veiligheidsregio

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft bijstand gekregen van de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid om deze brand te bestrijden. Meerdere brandweereenheden van de veiligheidsregio ZHZ zijn naar het incident te komen om te te gaan bestrijden.

Opgeschaald zeer grote brand Grip 1

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft opgeschaald naar zeer grote brand Grip 1. Volgens de voorlichter is dit gedaan om te zorgen dat er voldoende mankracht is om deze brand te bestrijden, Hierdoor is er opgeschaald doordat er weinig water is om deze brand te blussen. De brandweer maakt gebruik van waterpompen om water op te pompen om deze brand te bestrijden.

Updates via de veiligheidsregio

woensdag 24 april 2019 – 14:55 Bij de brand zijn drie personen nagekeken door ambulancepersoneel. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

woensdag 24 april 2019 – 14:52 Het sein brand meester is gegeven. Er is bij de brand een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dit ligt enkel op het terrein van de schuur zelf.

woensdag 24 april 2019 – 14:09: Voor de bestrijding van de brand is een groot watertransport ingezet. Dit betreft een dompelpomp die water van vele honderden meters afstand richting het incident pompt en zo blusvoertuigen voedt.

woensdag 24 april 2019 – 13:44: De brand is beperkt gebleven tot de twee aaneengesloten schuren, brandweer heeft verdere overslag voorkomen. Inmiddels is de brand onder controle. Het sein brand meester is nog niet gegeven.

Woensdag 24 april 2019 – 13:06: Bij deze bestrijding van de brand wordt ook ondersteuning verleend door blusgroepen uit buurregio Zuid-Holland Zuid.

Woensdag 24 april 2019 – 12:35: er is een apart een verkenningsploeg onderweg. Om de rookoverlast in kaart te brengen.

Woensdag 24 april 2019 – 12:34: Inmiddels is een extra peloton brandweer (vier blusvoertuigen) gealarmeerd. Er zijn extra diensten onderweg om als hulpdiensten samen gecoördineerd in overleg te gaan.

woensdag 24 april 2019 – 12:13: De brand is overgeslagen naar een direct naastgelegen schuur. Hierdoor wordt er wordt een extra blusvoertuig opgeroepen, drie blusvoertuigen zijn al ter plaatse.

woensdag 24 april 2019 – 12:04: Op locatie is het lastig om snel voldoende water te organiseren. Er is een groot watertransport onderweg om voor genoeg water ter plaatse te zorgen.

Mocht er meer informatie bekend worden over dit incident word dit bij de updates vermeld.

@regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio