14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Grote brand in caravanstalling aan Wilderskade Rotterdam

Rotterdam – Aan het begin van de middag is er brand uitgebroken in een caravanstalling aan de Wilderskade in Rotterdam. Het gaat om professionele stallingen van caravans, maar ook boten. Bij de brand komt veel rook vrij. Er is een probleem ontstaan met voldoende watertoevoer naar de plek van de brand.

Caravanstalling bevat veel brandbaar materiaal

De caravanstalling aan de Wilderskade bevat dan ook veel brandbaar materiaal. Niet alleen het pand zelf, maar ook alle caravans zijn een enorme voedingsbron. Hierdoor is zware rookontwikkeling ontstaan, waarbij ook schadelijke stoffen vrijkomen.

Ramen en deuren gesloten houden

Er is ook al een melding uitgegaan aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Hiermee kan inademing van gevaarlijke stoffen voorkomen worden. Het wordt mensen sterk afgeraden om zelf even ‘een kijkje te gaan nemen’.

Opgeschaald naar Grip 1 zeer grote brand

De brand is rond 15.45 opgeschaald van grote, naar zeer grote brand (Grip 1). Hierdoor worden ook hulpdiensten uit andere gemeenten opgeroepen en kan er coördinatie plaatsvinden over de aanpak van de brand en de veiligheid voor de omgeving.

gekantelde, persoon, luchtalarm,Hazerswoude, heide,Europapark
Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Aanvoer bluswater

De watertoevoer naar de brand levert voor de brandweer een probleem op, omdat deze van ver moet komen en de blusvoertuigen met tanks maar beperkt water hebben. Vandaar dat meerdere blusvoertuigen inmiddels zijn opgeroepen. Er is ook een blusvoertuig met schuim aanwezig die van grotere afstand kan blussen.

Brand meester

Inmddels is rond 16.30 uur het sein ‘brand meester’ gegeven. Toch zijn hulpdiensten nog volop bezig. Gezien de dikke en grote rookontwikkeling moest ook gekeken worden waar de rookwolk zich naartoe begaf.

Oorzaak en schade

Over de oorzaak van de brand valt voorlopig nog niets te zeggen, evenals de schade. Voor zover bekend zijn er in ieder geval geen gewonden gevallen. Wel is duidelijk dat de schade aan het pand en de daarin aanwezige goederen enorm zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio