15.5 C
De Bilt

Grote brand in garagebedrijf Wilhelminahaven Vlaardingen

Vlaardingen- Dinsdagochtend 28 mei kwam er om 08:23 een melding binnen van een gebouwbrand aan de Wilhelminahaven in Vlaardingen. De meldkamer stuurde direct meerdere brandweereenheden naar het incident. Nadat de meldkamer van de melder doorkreeg dat de brand zich aan het uitbreiden was en dat er nog meerdere mensen binnenwaren heeft deze direct opgeschaald naar grote brand.

Veel brandweer eenheden bij brand Wilhelminahaven

Bij de brand aan de Wilhelminahaven zijn veel brandweereenheden ter plaatste de veiligheidsregio heeft inmiddels ook opgeschaald naar GRIP 2 voor bestuurlijk overleg tussen alle disciplines. Ook zijn er meerdere brandweer pelotons opgeroepen om te assisteren bij deze brand

NL-ALERT Verzonden door de veiligheidsregio

De veiligheidsregio heeft nu twee NL-Alert berichten verzonden. Het eerste bericht werd verstuurd in de omgeving van Hoogvliet en Spijkenisse omdat daar de rook naar toe trok. Het twee NL-Alert bericht was meer informatie over incident in dezelfde plaatsen als in de eerste nl-alert

Update’s via veiligheidsregio

Dinsdag 28 mei 2019 – 12:11: Daarnaast is een nieuw peloton onderweg van onze zuiderburen uit Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid om mensen af te lossen. Geef deze hulpdiensten de ruimte, zeker met de huidige verkeersdrukte.

Dinsdag 28 mei 2019 – 12:10: Het eerste peloton is inmiddels afgelost door vier verse eenheden van Brandweer Haaglanden. Bedankt voor deze burenhulp!

Dinsdag 28 mei 2019 – 11:55: We krijgen vragen van mensen waarom de sirenes niet zijn ingezet. Dit is niet gedaan omdat er geen sprake was van acuut gevaar in de omgeving, maar stankoverlast. In deze animatie is te zien hoe we mensen alarmeren: https://www.youtube.com/watch?v=vwRUkBA5cSA

Dinsdag 28 mei 2019 – 11:48: Dankzij massale inzet van de hulpdiensten komt inmiddels veel minder rook vrij. Stankoverlast in de omgeving houdt echter nog aan. Het advies blijft gelden: heb je er last van, sluit dan ramen en deuren en blijf binnen.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:57: Bij de bestrijding van de brand is de brandweer ook druk met het controleren van woningen in het blok dat bij de brand is betrokken. Hierbij zijn twee mensen met een autoladder gered. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoeven niet naar het ziekenhuis.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:56: Tegelijk met het versturen van de eerste NL Alert om 9.20 uur is door de meldkamer op afstand ook de ventilatie van alle aangesloten gebouwen in de omgeving uitgeschakeld. Dit betreft vooral Spijkenisse, Hoogvliet, Pernis, Rhoon en een deel van Rozenburg.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:34: Bij de brand hebben drie mensen rook binnengekregen. Deze drie personen zijn door ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:23: Een tweede NL Alert is verstuurd om ook iedereen in Spijkenisse voldoende te informeren. Het advies blijft staan: Bij last sluit ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:13: Bij de bestrijding van de brand worden ook twee blusboten van het Havenbedrijf Rotterdam ingezet. Ze voeden de brandweer met water vanuit de haven.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:05: We krijgen veel vragen over de rook en de stank. Deze overlast kan per straat of wijk verschillen. Maak zelf een inschatting of je last van de rook/stank ervaart. Bij last, ga dan naar binnen en sluit ramen en deuren. Schakel ventilatiesystemen uit.

Dinsdag 28 mei 2019 – 10:01: De hulpdiensten zetten verkenningsploegen in om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen.

Dinsdag 28 mei 2019 – 9:29: NL-Alert #Vlaardingen: “Grote brand met rook Kon. Wilhelminahaven Vlaardingen. Rook richting Hoogvliet. Ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten. Nadere info op alert.rijnmondveilig.nl”

281 63934bcd6e41d50e35731ed19aa9ff81

Dinsdag 28 mei 2019 – 9:23 In verband met de rookontwikkeling is in benedenwinds gebied een NL Alert verstuurd. Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.

Dinsdag 28 mei 2019 – 9:12 Garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt brandbestrijding erg complex. Inmiddels is een derde peloton brandweer van vier blusvoertuigen opgeroepen door de meldkamer.

Dinsdag 28 mei 2019 – 9:04: De wind staat richting Hoogvliet. Rook stijgt nog altijd omhoog en blijft niet laag hangen. De hulpdiensten zijn met veel voertuigen aanwezig om de brand te bestrijden. Geef ze de ruimte!

Dinsdag 28 mei 2019 – 8:44; Voor de brandbestrijding wordt inmiddels een extra peloton brandweer opgeroepen. Bovenop de vier blusvoertuigen & redvoertuigen die er al staan, worden er nog vier blusvoertuigen en een redvoertuig extra ingezet.

Dinsdag 28 mei 2019 – 8:40: De rook stijgt op dit moment nagenoeg recht omhoog. Heb je er in de buurt wel last van, sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.

Als er meer informatie bekend is word dit bij het bericht geplaatst

@regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio