21.8 C
De Bilt

Halte Waterbus in Capelle Rivium vanaf maandag 3 april in gebruik

Capelle aan den IJssel – De Waterbushalte in Capelle aan den IJssel wordt op maandag 3 april in gebruik genomen. De aanmeerplek van de Waterbus is afgelopen winter op een ponton gebouwd dat nu aan de Schaardijk in Rivium ligt, ter hoogte van het Zalmhuis. Door de komst van de Waterbus wordt de bereikbaarheid van Rivium en Capelle aan den IJssel voor reizigers en fietsers via het water verbeterd. In de toekomst zal op deze plek ook de Watertaxi kunnen aanmeren.

De plannen voor het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel zijn ambitieus. De komende jaren wordt het gebied omgebouwd tot een woon-werkgebied met ongeveer 5.000 nieuwe woningen. Efficiënt openbaar vervoer is belangrijk voor zowel nieuwe bewoners als werknemers van Rivium. Harriët Westerdijk, projectwethouder Rivium is dan ook enthousiast dat Rivium nu een eigen halte heeft voor de veerdienst: “Dat de Waterbus die vaart in opdracht van de Provincie Zuid Holland, tussen Dordrecht en Rotterdam nu ook Capelle aandoet vergroot de bereikbaarheid van Rivium. Zowel mensen die hier werken of straks komen wonen kunnen via de Waterbus Capelle makkelijk bereiken, maar ook zich verplaatsen, eventueel met de fiets richting Rotterdam en Dordrecht.”

Alternatief voor auto

“De Waterbus kan een efficiënt alternatief zijn voor de auto en daarmee extra drukte of files op de weg voorkomen. Vooral fietsers kunnen van de veerdienst gebruik maken omdat de fiets of e-bike gratis kan mee reizen richting Rotterdam, Dordrecht of Kinderdijk”, aldus Rik van Woudenberg, wethouder Verkeer en Mobiliteit van Capelle aan den IJssel. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een financiële bijdrage geleverd om de halte in Capelle aan den IJssel te realiseren.

Hoge verwachtingen van de halte Rivium

“We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe halte Rivium”, vertelt Gerbrand Schutten, directeur van de Waterbus/Auqualiner. “Reizigers vanuit de regio Drechtsteden kunnen met de veerdienst gemakkelijk naar het oostelijk deel van Rotterdam reizen. Voor recreatieve passagiers een mooie kans om naar het centrum van Rotterdam of Kinderdijk te varen. In de toekomst zien we ook mogelijkheden om vanaf Rivium De Kuip te bereiken. Ook daar hebben we een halte. Hierdoor creëren we een aantrekkelijk en schoon vervoersalternatief. Samen verbeteren we daarmee de duurzame bereikbaarheid van de regio.”

Fiets mag gratis mee met de Waterbus

De Waterbus is een veerdienst voor voetgangers en fietsers in de regio Rotterdam en Dordrecht. In de zomer is er een directe verbinding naar Kinderdijk. Een fiets mag gratis mee. Betalen kan met een OV-chipkaart, een vooraf gekocht e-ticket of er kan een kaartje aan boord worden gekocht. De dienstregeling van de veerdienst houdt rekening met kantoortijden en vaart in de spitsuren vaker. Meer informatie over de Waterbus en de dienstregeling staat op www.waterbus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio