16.6 C
De Bilt

Hennepkwekerij Roemer Visscherstraat in Vlaardingen ontmanteld

Op dinsdag 3 mei 2022 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Roemer Visscherstraat in Vlaardingen, na een melding van wateroverlast. Deze wateroverlast is ontstaan doordat de watertoevoer niet afgesloten was. Dit heeft schade veroorzaakt aan het hele portiek. Er werden 186 planten gevonden. Ook werden 16 armaturen, 16 lampen en een paar koolstoffilters gevonden. De hennepkwekerij is in opdracht van de gemeente ontmanteld.

Ook kwekerij Roemer Visscherstraat vormde groot risico

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil.

Deel uw tips

Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn: www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio