16.7 C
De Bilt

Jasmijn van Hensbergen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard

Albrandswaard – Burgemeester Jolanda de Witte heeft vanavond de 11-jarige Jasmijn van Hensbergen uit Rhoon officieel geïnstalleerd als de kinderburgemeester 2022-2023 van Albrandswaard. Dit gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 4 juli. Jasmijn is de opvolger van Femke Tempelman die het afgelopen schooljaar aanspreekpunt en spreekbuis van alle kinderen in Albrandswaard was.

Jasmijn van Hensbergen

Burgemeester De Witte noemt de installatie van de nieuwe kinderburgemeester een bijzonder moment . “Onze jeugd, onze kinderen, zijn belangrijk voor onze toekomst. Elk jaar wordt er een nieuwe kinderburgemeester gekozen en geïnstalleerd. Hiermee geven we een stem aan onze jeugd  en de mogelijkheid zich in te zetten voor de toekomst van hun gemeente.”

Speeltuintjes

Femke Tempelman kon vanwege een schoolactiviteit niet bij de installatie van haar opvolger zijn. De burgemeester bedankte haar desondanks voor haar inzet. Ze memoreerde dat ze, ondanks de coronatijd, toch veel met Femke heeft kunnen ondernemen. “Zo was Femke aanwezig bij de sinterklaasintocht en heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de dodenherdenking op 4 mei. Daarnaast heeft ze zich flink ingezet voor het opknappen van speeltuintjes, waaronder het speeltuintje in Ghijseland. Ook heeft ze het voor elkaar gekregen dat de springkussen tweedaagse is doorgegaan. Daarnaast hebben Femke en ik samen met inwoners geholpen om de Grienden schoon te maken.”

Verkeersveiligheid

Vervolgens feliciteerde burgemeester De Witte de nieuwe kinderburgemeester Jasmijn van Hensbergen met haar benoeming. “Je wil het komende schooljaar verschillende thema’s aanpakken: je wil graag praten met alle jongeren over verkeersveiligheid en activiteiten voor jongeren. Samen wil je dan kijken hoe jouw generatie kan zorgen dat onze gemeente mooi, gezellig en schoon blijft. Ik kijk ernaar uit om samen met jou de gemeente Albrandswaard voor de jeugdige inwoners op de kaart te zetten.

Samen gaan we de kinderen opzoeken en horen hoe we hen kunnen laten meedenken en beslissen over wat er in de gemeente gebeurt. Daar heb ik veel zin in. Jij bent het aanspreekpunt en de spreekbuis van de kinderen. Dus laat van jezelf horen. Maar vooral: blijf lekker jezelf. Ik wens je heel veel succes, maar, belangrijker nog, heel veel plezier.”

De nieuwe kinderburgemeester is gekozen uit in totaal 7 aanmeldingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio