17.5 C
De Bilt

Het verhaal achter eendenkooi Klein Profijt

Op zaterdag 14 april organiseert het Zuid-Hollands Landschap een excursie naar eendenkooi Klein Profijt bij Rhoon. Bijzonder, want deze eendenkooi in het zoetwatergetijdengebied is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek.

Een eendenkooi

Een eendenkooi spreekt tot de verbeelding. Eendenkooien liggen meestal verborgen in het oud-Hollandse landschap, midden in de natuur. Altijd een verrassing welke soorten en hoeveel eenden er op de plas liggen te rusten.

Wij mogen de eenden niet verstoren en gaan daarom heel stil op pad. Onderweg vertellen de gidsen over de geschiedenis, het gebruik en de huidige natuurwaarden van dit spectaculaire zoetwatergetijdengebied. Met elkaar ontdekken wij de eendenkooi en misschien zien wij ook nog sporen van een bever of ree.

Locatie en meer informatie

De excursie start om 10 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Veerweg in Rhoon. Meld je op tijd aan via www.zhl.nl/natuuragenda, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio