Historische Slag bij Vlaardingen op 9 en 10 juni 2018

Vlaardingen – De Slag bij Vlaardingen in 1018 is gewonnen en dat viert Vlaardingen 1000 jaar later met een historische veldslag en een groot middeleeuws kampement op 9 en 10 juni 2018. Zo’n 500 handelaren, ambachtslui, boeren, strijders en hun families zetten hun tenten op in de Vlaardingse Broekpolder. Ook spelen stoere strijders hier de Slag bij Vlaardingen na.

Broekpolder

In de Broekpolder laten honderden re-enactors zien hoe de mensen hier duizend jaar geleden woonden, werkten én ten strijde trokken. “Deze geschiedenis-enthousiastelingen beelden het leven in de middeleeuwen uit”, vertelt organisator Kees Nieuwenhuijsen. “De groepen komen uit heel Europa en blijven het hele weekend in de Broekpolder.”

De opvoering van de Slag bij Vlaardingen wordt spectaculair met 250 strijders en een cavalerie met acht paarden. Zo’n grote middeleeuwse slag is nog niet eerder in Nederland nagespeeld. Op beide dagen voeren de strijders de veldslag twee keer op, om 12.30 en 15.30 uur.

Ook kinderen mogen op beide dagen om 11.15 en 14.15 uur de arena betreden. Met een zacht zwaard leren ze van een instructeur de basis van het zwaardvechten en daarna nemen ze het tegen elkaar op.

Naast hout- en leerbewerkers, kleermakers en een wapensmid zijn er tientallen handelaren met sieraden, aardewerk en andere middeleeuwse waren. Zelf in actie komen? Dat kan op de boogschietbaan en bij de touwslagerij.

Het programma van de Slag bij Vlaardingen staat op www.vlaardingen1018.nl.

Het historische verhaal in vogelvlucht staat op www.vlaardingen1018.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img