3.6 C
De Bilt

Hoogstraat Schiedam deze zomer klaar voor de toekomst

De gemeente Schiedam gaat de bestrating van de Hoogstraat opnieuw leggen zodat deze er weer netjes en strak bij ligt. De werkzaamheden starten op maandag 15 april en zijn eind juli gereed. De Hoogstraat blijft bereikbaar voor ondernemers, bewoners en bezoekers.

Ondernemers, bewoners en de gemeente Schiedam willen de Hoogstraat en de aanliggende stegen nog aantrekkelijker maken. Sinds november brandt de nieuwe verlichting met een jeneverglaasje erop dat verwijst naar Schiedam als jeneverstad. Met het opnieuw leggen van de bestrating is de straat klaar voor de toekomst.Ook gaat de gemeente de straat vergroenen. Ongeveer 30 bewoners en ondernemers hebben zich aangemeld voor een geveltuintje. Een groenaannemer legt het tuintje aan en onderhoudt het 2 jaar totdat de planten goed zijn gegroeid.

Werkzaamheden Lange Haven Schiedam

Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Hoogstraat, vinden er werkzaamheden plaats aan de Lange Haven. Evides en Stedin vervangen de verouderde gas- en waterleidingen. De werkzaamheden kunnen naast elkaar plaatsvinden omdat de verkeerssituatie voor de Hoogstraat hetzelfde blijft. Laden en lossen blijft mogelijk tussen 7.00 en 11.00 uur en tussen 17.30 en 19.00 uur. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten houden altijd toegang tot de Hoogstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio