15.6 C
De Bilt

Informatiebijeenkomst over winkelgebied Heinenoord

Heinenoord – Op dinsdag 10 juli is er van 19.30 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst over het winkelgebied in het centrum van Heinenoord.

Toekomst

Op 5 april hebben de ondernemers met elkaar gesproken over de toekomst van het winkelgebied in het centrum van Heinenoord. Bij dat gesprek  waren ook gemeente Binnenmaas, HW Wonen, Spar Holding en een aantal leden van Buurt Bestuurt Heinenoord aanwezig. Het doel van de bijeenkomst was met de aanwezigen van gedachten te wisselen over de wijze waarop de winkelfunctie voor het centrum behouden kan blijven en kan worden verbeterd.  Het winkelcentrum is weliswaar klein, maar voor het dorp Heinenoord heel belangrijk. Op dit moment is het slecht bereikbaar met de auto, hebben de panden een matige uitstraling en ook de verblijfskwaliteit van het openbaar gebied kan een stuk beter.

Afspraken

Partijen hebben tijdens dat gesprek in april met elkaar afgesproken dat:

  • De gemeente met een plan komt voor het verbeteren van de inrichting van het openbaar gebied in het winkelcentrum;
  • Spar Holding onderzoekt of het mogelijk is buurtsuper Attent in aangepaste vorm in stand te houden;
  • HW Wonen met een plan komt om de uitstraling van haar winkelpanden (het blokje met de supermarkt, bakker, snackbar en bloemist en de woningen er boven) te verbeteren.

Herinrichting

Gemeente Binnenmaas heeft inmiddels een verkenning uitgevoerd  naar de herinrichting van het openbaar gebied in en rondom het winkelcentrum. Deze verkenning wordt tijdens de informatiebijeenkomst gepresenteerd en besproken. Ook kunnen belangstellenden zich tijdens deze avond aanmelden voor een klankbordgroep die betrokken wordt bij de inrichting van het verblijfsgebied in het winkelcentrum.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst wordt op dinsdag 10 juli van 19.30 tot 21.00 uur gehouden in de Raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam. Belangstellenden zijn van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio