9.8 C
De Bilt

Inrichting Houttuinenplein: deel uw mening

De gemeente gaat dit najaar aan de slag met de inrichting van het plein aan de Houttuinen, aan de noordkant van station Delft. Hiervoor wil de gemeente de mening van Delftenaren en andere gebruikers van het plein weten. Via een korte online vragenlijst kunnen geïnteresseerden reageren op drie schetsontwerpen.

Houttuinen

Aan de Houttuinen komen historie, cultuur en innovatie samen. Zo grenst het driehoekige plein straks aan de innovation gallery van het nieuwe gebouw Huis van Delft, maar ook aan het Bolwerk, dat de plek markeert van de historische toegangspoort van de stad. Het Houttuinenplein maakt deel uit van de route tussen station en binnenstad. Daarom is de wens om het plein zo in te richten, dat het een prettige plek wordt om te verblijven en elkaar te ontmoeten.

Gemeente Delft heeft drie bureaus gevraagd om een schetsontwerp te maken voor het Houttuinenplein, dat aansluit op de functie en omgeving. Het gaat om de volgende bureaus: BOOM Landscape, Karres en Brands en LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten.

Winnend ontwerp

Een adviescommissie zal de ontwerpen beoordelen. Bij de beoordeling wordt gelet op ruimtelijke kwaliteit, technische haalbaarheid, beheer en onderhoud, innovatie en klimaatadaptatie. Daarna maakt het college een keuze. De binnengekomen reacties uit de stad worden meegenomen om tot een juiste keuze te komen. Het winnende ontwerp wordt verder uitgewerkt en aangelegd. De aanleg kan beginnen wanneer het gebouw Huis van Delft bijna klaar is.

Online vragenlijst

Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag 21 februari reageren via een korte vragenlijst op de website van gemeente Delft. De ontwerpen en de vragenlijst zijn te vinden op: www.delft.nl/houttuinenplein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio