14.8 C
De Bilt

Inspirerende VerhalenWandeling op 6 juni in het Oude Noorden

Rotterdam – Op donderdag 6 juni organiseert Stichting Wijkcollectie voor de allereerste keer een VerhalenWandeling in het Oude Noorden. Samen met een groepje wandelaars wandel je door de wijk en geniet je van de bijzondere verhalen van bewoners, met als thema ‘Vind het geluk op straat’. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en meewandelen is gratis. De VerhalenWandeling wordt georganiseerd in samenwerking met het Bluegrass Festival en hoort bij de allereerste voorbereidingen van het Reizend LeerCircus dat in september neerstrijkt in het Oude Noorden.

Rotterdamse wijken en bewoners zitten vol prachtige verhalen die (bijna) niemand kent. Tijdens VerhalenWandelingen krijgen deze verhalen een podium. Zo leer je op een unieke manier de wijk, de bewoners en hun culturen beter kennen. Zeker in een van de meest karakteristieke én kleurrijke Rotterdamse wijken, het Oude Noorden, zijn er allerlei ‘verborgen’ verhalen die mensen inspireren, vooruithelpen en de onderlinge betrokkenheid vergroten. Op 6 juni kun je dit zelf gaan ervaren.

Vind het geluk op straat

Het thema van het Reizend LeerCircus en de VerhalenWandeling is ‘Vind het geluk op straat’. Bewoners vertellen over hoe zij het geluk op straat vinden en welke initiatieven ze nemen om de wijk leefbaarder, gezelliger, beter en veiliger te maken. Zo hoor je inspirerende verhalen over de achtergrond van Thymsquare (ON0020), Buurtcomité Buurtbelangen Correct-locatie (ON0007), Stichting Rottetalent (ON0018) en het Bluegrass Festival (ON0012). En er is meer, zoals buikdanseres Soraya Sultan. Ook word je getrakteerd op live bluegrass-muziek op het Pijnackerplein en heerlijke hapjes en drankjes uit de wijk.

Nicole van Dijk, directeur Stichting Wijkcollectie: “Het is onze missie om bij te dragen aan krachtigere gemeenschappen en een rechtvaardigere samenleving. Dat doet de Wijkcollectie door verhalen te verzamelen, delen, verbeelden en bewaren als immaterieel hedendaags erfgoed om meer verbinding tussen bewoners te bewerkstelligen. In het Oude Noorden staat het vraagstuk over hoe bewoners met de buitenruimte omgaan centraal. Bewoners hebben daartoe zelf allerlei initiatieven ondernomen, onder andere om de wijk veiliger en groener te maken. Ze vertellen daar graag over.”

Op weg naar het Reizend LeerCircus

De VerhalenWandeling is een opstapje naar het Reizend LeerCircus dat in september 2024 neerstrijkt in het Oude Noorden. Ontdek hier de persoonlijke verhalen over hoe bewoners geluk vinden in hun wijk en bewonder de initiatieven die zij ondernemen. Tijdens workshops brengen lokale kunstenaars, theatermakers, muzikanten en wijkbewoners deze verhalen tot leven. Geen traditioneel circus met acrobaten en clowns, maar een unieke plek waar de verhalen en bewoners van de wijk centraal staan. In april maakte het Reizend LeerCircus zijn succesvolle debuut in Hoek van Holland.

Meewandelen? Meld je aan!

Hou je van wandelen? Laat je verrassen door het Oude Noorden. Of ben je nieuwsgierig naar de hartverwarmende wijkverhalen die (gek genoeg) bijna niemand kent? Wandel mee. Dat mag ook samen met vrienden, familie, buren of collega’s. VerhalenWandelingen zijn altijd snel vol, dus wees op tijd. De wandeling start tussen 17.00 en 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor de wandeling een e-mail met informatie over de precieze starttijd van jouw wandeling.

De wandeling is GRATIS. Aanmelden kan via deze link of kijk op www.wijkcollectie.nl/activiteiten

Programma en locatie VerhalenWandeling Oude Noorden

  • Donderdag 6 juni 2024
  • Start: tussen 17.00 en 17.30 uur (staat in bevestigingsmail)
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Startlocatie: Huis van de Wijk het Klooster, Ruivenstraat 81
  • Eindlocatie: Pijnackerplein

Aanmelden via deze link. Of kijk op www.wijkcollectie.nl/activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio