14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Internationale scholieren maken kennis metZoetermeerse politiek

Zoetermeer – Een groep van 27 scholieren en enkele docenten van scholen uit Noorwegen, Duitsland, Portugal en het Zoetermeerse Oranje Nassau College (ONC), locatie Parkdreef, heeft maandagmiddag 5 september 2022 een bezoek gebracht aan de raadzaal van het Stadhuis. Het bezoek maakt deel uit van een project ‘dEmocRASMUS’ waaraan deze scholen meedoen en waarin democratie centraal staat. Een kennismaking met de Zoetermeerse politiek hoort daarbij.


Na een welkomstwoord van burgemeester Michel Bezuijen, waarin hij onder meer vertelde over de stad en hoe zijn rol als burgemeester eruitziet, wilden de leerlingen ook van hem het een en ander weten. Waarom hij bijvoorbeeld burgemeester is geworden en hoe hij aankijkt tegen democratie.

Scholieren krijgen inkijkje raadslid

Daarna was het de beurt aan de raadsleden Margot Kraneveldt en Jeffrey van Gils om de scholieren namens de gemeenteraad een inkijkje te geven in de rol van raadslid en hoe de gemeenteraad nu werkt. Margot Kraneveldt: “Ik vond het vooral leuk dat deze jongeren erg geïnteresseerd zijn in hoe zij nu zelf de politiek in kunnen. We hebben het bijvoorbeeld gehad over hoe ze politiek actief kunnen worden en ik heb ze nog wat tips meegegeven.”

Jeffrey van Gils: “Superleuk om zoveel jonge scholieren te spreken die interesse hebben in politiek. Politiek heeft vaak nog het beeld van grijs, stoffig en saai. Ik hoop dat we dat vandaag weer een beetje hebben kunnen veranderen. Je hebt tenslotte ook jonge mensen in de politiek nodig om bij de tijd te blijven.”


Voor de gemeenteraad past dit bezoek binnen de gedachte om jongeren en raadsleden meer met elkaar in contact te brengen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio