21.7 C
De Bilt

Jelle van der Weijde en Edwin van Wijngaarden bestuurslid bij hospice De Cirkel

Per 1 juli zijn Jelle van der Weijde en Edwin van Wijngaarden benoemd tot bestuurslid van de stichting hospice De Cirkel. Hospice De Cirkel heeft een vestiging ten behoeve van de inwoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en recent een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht. De laatste vestiging opende eind 2020 haar deuren.

Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan zijn deze ‘bijna-thuis huizen’ een mooie mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. Veel vrijwilligers zijn opgeleid en actief om de bewoners liefdevolle aandacht te geven en de eigen thuiszorgorganisatie en huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Jelle van der Weijde en Edwin van Wijngaarden

Bestuursvoorzitter Ad van Driel zegt over de benoeming van Jelle van der Weijde en Edwin van Wijngaarden: “In ons bestuur ontstonden dit jaar vacatures door het vertrek van Heleen Roos en Armand Tournois vanwege het verlopen van hun statutaire termijnen en door een gewenste uitbreiding voor een betere werkverdeling. Wij zijn heel dankbaar dat Jelle en Edwin ons bestuur komen versterken. Beiden hebben een grote ervaring in bestuurlijke functies.

Goede doelen kenner en toezichthouder

Jelle heeft veel betekend voor diverse goede doelenorganisaties in de regio en veel kennis van de zorgsector. Edwin was eerder toezichthouder en zal binnen het bestuur de functie penningmeester invullen. Met beider deskundigheid, bestuurlijke ervaring en bovenal hun warme hart voor ons hospice zijn we heel blij. Ook Kees de Ruijter, oud-wethouder van de gemeente Papendrecht treedt toe tot ons bestuur. Al met al een geweldige versterking voor ons bestuur.”

Hospice De Cirkel

“Ik heb hospice De Cirkel, haar bestuur en manager leren kennen als betrokken en gepassioneerde mensen. Met veel genoegen draag ik dan ook mijn ervaring en kennis bij aan deze geweldige organisatie”, aldus Jelle van der Weijde.

Edwin van Wijngaarden zegt hiervan: “Met plezier ga ik de functie van penningmeester invullen. Dankzij mijn voorganger Armand Tournois is de bedrijfsvoering van deze vrijwilligersorganisatie goed georganiseerd en gezond.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio