Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen, ook in Capelle

Capelle aan den IJssel – Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan, na jaren intensieve samenwerking, sinds 3 april samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit geldt ook voor Capelle. Onder het Jeugdfonds Sport & Cultuur blijven de werkwijze en voorwaarden hetzelfde als voorheen. Het fonds maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mogelijk om te sporten, dansen of muziek te maken.

Sinds de start van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in 2014 doen in Capelle bijna 1000 kinderen en jongeren per jaar mee met een bijdrage. Omdat er niets verandert kan dat met het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo blijven. Sterker nog: Capelle streeft ernaar het aantal deelnemers te vergroten.

Wethouder Eric Faassen (armoede): “Het is onze overtuiging dat het niet uit moet maken dat kinderen en jongeren opgroeien in gezinnen met weinig geld. Ook zij willen zich kunnen uitleven tijdens voetbal, judo, drummen of streetdance. Het is belangrijk dat ze mee kunnen doen, de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun leefwereld te vergroten.”

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Capelle betaalt contributie of lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport, dans, muziek of iets anders creatiefs. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Het Jeugdfonds betaalt contributie of lesgeld direct aan de club of instelling waar het kind op les gaat. Op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds is alle informatie te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img