Jeugdversie van Jeugdnota nu beschikbaar

Capelle aan den IJssel – De Capelse Jeugdnota ‘De basis voor groei!’ is gemaakt voor en mét de Capelse jeugd. Onder andere het Kindercollege en de Jongerenraad hebben meegedacht en meegepraat over de thema’s in de Jeugdnota: kansrijk, gezond en veilig. Nu is er van de beleidsnota ook een jeugdversie beschikbaar, duidelijk leesbaar voor jong én oud. De jeugdversie bestaat uit een praatplaat en een videoVolgende week ontvangen de scholen de jeugdversie.

De jeugdversie van de nota

Op 12 november overhandigde het Capelse jongerenraadslid Lucas Kerver symbolisch de jeugdversie aan Gerbrand Roos, leraar maatschappijleer op het IJsselcollege. Lucas is enthousiast over de jeugdversie : “Ontzettend duidelijk voor onze Capelse jongeren die er ook aan hebben meegewerkt!” Gerbrand vindt het goed dat er veel aandacht is voor de jongeren: “Juist in deze tijd is het belangrijk dat we naar hún welzijn kijken en dat ze, na deze crisis, extra structuur en begeleiding krijgen. Goed om te zien dat er ruimte is geweest voor de jongeren om mee te denken over het beleid.”

Kansrijk, veilig en gezond opgroeien

Wethouder Jeugd Ans Hartnagel: “Capelse kinderen en jongeren moeten kansrijk, veilig en gezond kunnen opgroeien. Als wethouder Jeugd wil ik ervoor zorgen dat die guppies een goede toekomst tegemoet gaan. Daar kunnen we als bestuurders en ambtenaren beleid voor maken en allerlei nota’s over schrijven, maar dat doen we in Capelle niet zonder de jeugd zelf te betrekken. Onze jeugdnota ‘De basis voor groei’ is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarom ben ik blij dat nu de jeugdversie er ligt, in heldere taal en beeld: dat helpt om alle mogelijkheden die de jeugd geboden worden in Capelle goed te laten zien.”

Jeugdnota ‘Basis voor groei’

De jeugdnota is gebaseerd op de drie pijlers veilig, kansrijk en gezond. Daar zet de gemeente in 2021 – 2024 stevig op in. Concreet betekent dit dat Capelle investeert in sterkere, meer weerbare kinderen, jongeren en opvoeders. Kinderen en jongeren moeten voldoende kansen krijgen in de samenleving. Hiervoor wordt samengewerkt met het onderwijs en partners aan veiligheid in en rond scholen en in de wijk. Ook wordt gewerkt aan bewustwording over veilig en verantwoord social mediagebruik. Jongeren en opvoeders worden geholpen om gezonde keuzes te maken.  

De jeugdversie is beschikbaar via https://www.capelleaandenijssel.nl/jeugdnota

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img