Jongerenwerk Capelle online als ontmoetingsplek voor jongeren

Capelle aan den IJssel – Jongerenwerk Capelle gaat online! Door de lockdowns zijn we allemaal beperkt in ons doen en laten. En dat is vooral lastig voor de jongeren die het thuis minder leuk hebben. Jongerencoach Remco Moet: ‘Jongeren zijn natuurlijk elke dag online. Dus ging Jongerenwerk Capelle (JWC) óók online!’

Coaches Welzijn Capelle

Natuurlijk zijn de jeugdwerkers en jongerencoaches van Welzijn Capelle nog steeds veel op straat te vinden. Maar ze hebben nu ook twee fijne online plekken voor jongeren: het online jongerencentrum op YouTube op de woensdagavond en de livestream op Instagram op de donderdagavond.

Instagram livestream

De livestream is een soort talkshow, met gastsprekers en ervaringsdeskundigen. Leden van de band Broederliefde waren al te gast, net als deelnemers van Dream School. Maar ook Alynda Mammen, ervaringsdeskundige op gebied van eenzaamheid en depressie.

Remco Moet: ‘Alynda is een oud-stagiaire van ons. Als jongere worstelde zij zelf met depressiviteit, maar is daar weer uit gekomen. Nu heeft ze hier een opleiding voor gevolgd, en biedt jongeren met depressieve klachten of problemen met eenzaamheid gratis hulp. Stuur ons gewoon een DM, dan brengen wij je in contact met haar!’

JWC Online

Bij JWC online op YouTube komen jongeren wekelijks bij elkaar in het online jongerencentrum, opgezet door de medewerkers van het JWC. Hier kunnen ze onder andere gamen, de laatste nieuwtjes bespreken, experimenteren met online content maken en elkaar ontmoeten. De presentator is jongerenwerker Donovan Fernandes, vergezeld van jongerencoaches en jongeren.

Jongerenwerk Capelle: check it out!

Meekijken met Jongerenwerk Capelle kan elke woensdag rond 20.00 uur (JWC online, YouTube). De Instagram livestream is elke donderdag om 19.30 uur (via @jongerenwerk_Capelle).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img