15.8 C
De Bilt

Junior Cyber Agents Albrandswaard gehuldigd

Het was maandag 4 juli een bijzondere dag voor drie Junior Cyber Agents uit Albrandswaard. Blieb, YintheSophie2012 en Pikachu 10000IQ (spelersnamen) werden door wijkagent Jan Waasdorp tussentijds gehuldigd als beste Agents van de gemeente.

De kinderen werden de afgelopen weken via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren zij hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen én hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

Cyber Agents

De gehuldigde Agents waren de tot nu toe beste spelers van HackShield in Albrandswaard. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten. De negenjarige Teun van obs Valckesteyn, met de spelersnaam Blieb, was de beste Cyber Agent van Albrandswaard. ,,Teun is altijd wel handig met computers, telefoons en het oplossen van raadsels. Al waren sommige ‘raadsels’ van HackShield wel echt even moeilijk. Teun heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij vindt wat cybercrimimelen bij andere mensen doen, echt niet kunnen. Hij kan zich goed voorstellen dat hij later als werk cybercriminelen willen oppakken”, vertelden zijn ouders. 

De negenjarige YinteSophie2012 volgde Blieb volgde hem op de voet. Zij werd neergezet als een fanatieke speler die de volwassenen nog iets kan leren. Pickachu 10000IQ pakte de derde plek. ,,Hij is altijd erg fanatiek op het gebied van cyber.” 

Meedoen

Ook nu blijft de gemeente zoeken naar Junior Cyber Agents. Want de grande finale komt eraan! Wie wordt de beste Cyber Agent van Albrandswaard? Iedereen kan zich nog aansluiten bij de competitie. Aspirant Cyber Agents kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio