31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Kennis bijspijkeren, nieuwe dingen leren? Doe mee!

Capelle aan den IJssel – In de zomerperiode was het even wat stiller bij het Kenniscentrum van CapelleDoet. Maar vanaf oktober kunnen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere Capellenaren weer volop trainingen en workshops komen doen. Om te leren meer mindful te worden, beter voor zichzelf te zorgen, of eenzaamheid te leren herkennen. En meer!

CapelleDoet brengt kennis dichtbij

CapelleDoet.nl is pas helemaal in een fris, sprankelend jasje gestoken. Op de nieuwe site is allerlei vrijwilligerswerk te vinden (eenmalig of voor vaker) én het Kenniscentrum, met veel handige informatie en trainingen voor vrijwilligers(organisaties). Zoals deze trainingen:

Grenzen stellen, vrijdag 1 oktober

Grenzen aangeven is belangrijk. Voor jezelf én de ander. Leer duidelijk en respectvol je grenzen aan te geven en onderlinge relaties op een goede manier in standhouden.

Vrijdag 1 oktober 2021, 9.30 – 12.30 uur, € 15 (locatie volgt).

Eenzaamheid signaleren, maandag 4 of woensdag 6 oktober

Eenzaamheidsgevoelens ervaren we allemaal wel eens. Ze kunnen leiden tot fysieke of psychische problemen. Wat is eenzaamheid precies, hoe herken je tekenen van eenzaamheid en hoe ga je het gesprek hierover aan?

Maandag 4 oktober 2021, 13.30 – 16.30 uur, gratis (locatie volgt).
Woensdag 6 oktober 2021, 9.30 – 12.30 uur, gratis (locatie volgt).

Interculturele communicatie, dinsdag 12 oktober

Omgaan met mensen uit een andere cultuur geeft soms verrassingen. In deze training leren deelnemers cultuurverschillen herkennen, kennis op te doen en ermee omgaan. We oefenen met het herkennen van (eigen) vooroordelen, stereotyperingen en de culturele waarden daarachter.

Dinsdag 12 oktober 2021, 13.00 – 17.00 uur, gratis (locatie volgt).

Niet horen… maar luisteren, donderdag 28 oktober

Leer wat écht luisteren inhoudt. Deelnemers staan stil bij actief en passief luisteren en hoe je de ander stimuleert om zijn of haar verhaal te vertellen.

Donderdag 28 oktober, 13.30 – 16.30 uur, € 15 (locatie volgt).

Vitale vrijwilliger, maandag 8 november

Een vitale vrijwilliger is fit en heeft meer energie en plezier in het werk, heeft een positief effect op cliënten en collega’s en levert beter werk. De deelnemers maken een eigen plan van aanpak voor meer vitaliteit, gericht op hoofd, hart, lichaam en ziel.

Maandag 8 november 2021, 13.30 – 16.30 uur, gratis (locatie volgt).

Omgaan met verward gedrag, woensdag 10 november

Vrijwilligers komen in aanraking met allerlei mensen. Soms zijn dit mensen die agressief reageren, wartaal uitslaan of de weg kwijt lijken te zijn. Deelnemers leren wat verward gedrag is en hoe ze hier het beste op kunnen reageren en de situatie in de hand te houden.

Woensdag 10 november 2021, 9.30 – 12.00 uur, gratis (locatie volgt).

Omgaan met agressie, woensdag 24 november

Verbale agressie lijkt steeds vaker voor te komen. De training geeft inzicht: wat is het, hoe ontstaat het, hoe verloopt het? De deelnemers leren op professionele wijze de-escalerend gedrag in te zetten. Om uiteindelijk weer met elkaar in gesprek te kunnen.

Woensdag 24 november 2021, 9.30 – 12.30 uur, € 15 (locatie volgt).

Interculturele communicatie – verdieping, donderdag 25 november

In deze training oefenen de deelnemers met interculturele gesprekstechnieken. Deze training is voor vrijwilligers die zich verder willen verdiepen in de interculturele communicatie. Deelnemers moeten basiskennis hebben van interculturele communicatie.

Donderdag 25 november 2021, 13.00 – 17.00 uur, gratis (locatie volgt).

Mindfulness, vrijdag 10 december

We zijn voortdurend bezig met werk, sociale leven, telefoon, social media, tv en ander vermaak. Met mindfulness-oefeningen creëer je bewust rust, ruimte en tijd voor jezelf.

Vrijdag 10 december 2021, 9.30 – 11.30 uur, gratis (locatie volgt).

Meer info en inschrijven

Voor meer info en inschrijven, zie www.capelledoet.nl/trainingen. Op de trainingskalender van het Kenniscentrum staan ook verschillende e-learnings en webinars. Om thuis vanuit de luie stoel te volgen!

CapelleDoet is onderdeel van Welzijn Capelle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio